Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυβέρνηση μειοψηφίας της Merkel θα στηρίξει το SPD – Schulz: Θα βρούμε καλή λύση για την Γερμανία

tags :
Κυβέρνηση μειοψηφίας της Merkel θα στηρίξει το SPD – Schulz: Θα βρούμε καλή λύση για την Γερμανία
Σήμερα η συνάντηση του προέδρου του SPD με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier
(upd) Λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο στη Γερμανία ύστερα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθερους και Πράσινους αναμένεται να δώσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το SPD δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα Μεγάλο Συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel αλλά δηλώνει ανοιχτό στο διάλογο προκειμένου να στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας της Merkel.
Σε κάθε περίπτωση οι προθέσεις των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και το ιστορικό χαμηλό εκλογικό ποσοστό που είχαν λάβει, είχαν στείλει το μήνυμα ότι θα περάσουν στην αντιπολίτευση και δεν συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού, θα ξεκαθαρίσουν μετά τη σημερινή συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος του SPD, Martin Schulz με τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Πάντως σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa)ο Schulz επιβεβαίωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.
«Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες.
Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για την χώρα» τόνισε ο Schulz.
«Η δήλωσή του Schulz πρέπει να ερμηνευτεί και ως προτροπή στο κόμμα του να διατηρήσει τη νηφαλιότητά του και να μην δημιουργείται αναταραχή με απερίσκεπτες δηλώσεις και κριτικές μελών του» παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία προσθέτει ότι «ηγετικά στελέχη τους SPD τείνουν εν τω μεταξύ προς την άποψη ότι πρέπει να γίνει ανεκτή μια κυβέρνηση μειοψηφίας της Merkel, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να κερδηθεί χρόνος».
«Ορισμένα στελέχη μάλιστα συμβουλεύουν τον Schulz να αφήσει ανοικτή την πόρτα και στο ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού» αναφέρει το δημοσίευμα, την ώρα που είναι σαφές πως αυξάνει η πίεση στον Schulz προκειμένου να βρεθεί κυβερνητική λύση και να αποφευχθεί το σενάριο νέας προσφυγής στις κάλπες.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 23/11 08:06)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης