Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με σύσταση Outperform η Alpha Finance στην Εθνική - Στα 0,43 ευρώ η τιμή στόχος

tags :
Με σύσταση Outperform η Alpha Finance στην Εθνική - Στα 0,43 ευρώ η τιμή στόχος
Η αγορά μπορεί να αντιδράσει αρνητικά στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική
Τη σύσταση Outperform, δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, και την τιμή στόχο στα 0,43 ευρώ διατηρεί η Alpha Finance για τη μετοχή της Εθνικής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' 3μηνου.
Ωστόσο, η Alpha Finance θεωρεί ότι η αγορά μπορεί να αντιδράσει αρνητικά στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα, καθώς θα αναθεωρήσει τη στάση της μετά τα στοιχεία για τα έσοδα, τις χαμηλές λειτουργικές επιδόσεις, ραδγαία μείωση των δανειακών αποδόσεων και των χαμηλών εσόδων από ομόλογα, τα οποία επηρέασαν τα έδοσα από τα επιτόκια (ΝΙΙ).
Υπενθυμίζεται ότι οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση στο Εννιάμηνο του 2017 σε 640 εκατ., αντικατοπτρίζοντας την περιστολή των δαπανών προσωπικού κατά 12% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα του Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου Προσωπικού, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2016.
Ο δείκτης κόστους προς οργανικά έσοδα διαμορφώθηκε σε 50% από 55% το Εννιάμηνο του 2016.
Από την πλευρά της χρηματοδότησης, το όφελος που προκύπτει από τη χαμηλότερη χρηματοδότηση μέσω του ELA αναμένεται να είναι ήσσονος σημασίας, καθώς έχει μειωθεί κατά μόλις 1 δισ. ευρώ.
Το αξιοσημείωτο επαναλαμβανόμενο όφελος από την πιθανή συμφωνία για το επικουρικό ταμείο συντάξεων, τα λειτουργικά έσοδα θα πρέπει να συνεχίσουν να επηρεάζονται από τη νέα "γενιά δανείων".
Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τις τάσεις των NPEs, η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο έχοντας καταδείξει χαμηλότερα αποθέματα με ακόμη αρνητικό σχηματισμό και χαμηλότερα QR.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Εθνική τράπεζα πέτυχε αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 11%, ενώ τα εγχώρια Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs) μειώθηκαν κατά 0,2 δισ.  ευρώ σε τριμηνιαία βάση το Γ' τρίμηνο του 2017, αντανακλώντας τον αρνητικό ρυθμό δημιουργίας νέων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και τις περιορισμένες διαγραφές πλήρως καλυμμένων από προβλέψεις δανείων.
Η χρηματοδότηση μέσω ΕLA μειώθηκε κατά €4,6 δισ. από το τέλος του Δ' Τριμήνου 2016 σε μόλις 1,0 δισ. τον Οκτώβριο.
Η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα διαμορφώθηκε σε 4,7 δισ. από 12,3 δισ. το τέλος του 2016.
Ο δείκτης CET 1 ανέρχεται σε 16,8% και σε 16,6% με πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τη θετική κεφαλαιακή επίπτωση από τις υπο ολοκλήρωση αποεπενδύσεις από την Εθνική Ασφαλιστική, Banca Romaneasca, Vojvodjanska Banka και South African Bank of Athens (S.A.B.A.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης