Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Αποτέλεσμα δεκαετιών χάους και αναρχίας η τραγωδία στη Μάνδρα

Σπίρτζης: Αποτέλεσμα δεκαετιών χάους και αναρχίας η τραγωδία στη Μάνδρα
Το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης
Η τραγωδία στη δυτική Αττική με τις πρόσφατες πλημμύρες και καταστροφές είναι αποτέλεσμα δεκαετιών χάους και αναρχίας υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική, αλλά αφορά όλη την Ελλάδα.
«Όποιος πάει να επιρρίψει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη ή τη δήμαρχο τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα κοροϊδεύει και λαϊκίζει» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σπίρτζης.
«Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος εστίασε στα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς, όπως είπε, τα μπαζωμένα ρέματα μετρούν δεκαετίες πίσω.
«Μπορεί αυτό το χωροταξικό χάος να φτιαχτεί σε 2,5 χρόνια;
Όλη η Ελλάδα είναι επικίνδυνη!
Από το 2004 έως τώρα έχουν γίνει 192 πλημμύρες» τόνισε ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας πως με βάση το νόμο για τον Καλλικράτη αρμόδιοι φορείς για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι οι δήμοι και η Περιφέρεια, όχι το υπουργείο.
«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα ύψους 302 εκατομμυρίων ευρώ αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά μόνο 3,5 εκατομμύρια» υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης