Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συγκέντρωση συνταξιούχων ΔΕΚΟ-Τραπεζών για περικοπές και περίθαλψη

tags :
Συγκέντρωση συνταξιούχων ΔΕΚΟ-Τραπεζών για περικοπές και περίθαλψη
Οι συνταξιούχοι απειλούνται και με νέες περικοπές στις συντάξεις
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν αυτήν την ώρα στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και των τραπεζών με αιχμή την υγεία – περίθαλψη και βασικό αίτημα την ακύρωση όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της δημόσιας, δωρεάν περίθαλψης.
Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) Συνταξιουχικών Οργανώσεων ( ΔΕΚΟ-τράπεζες) διαμαρτύρεται για την περικοπή κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία .
«Η συντριπτική πλειοψηφία μας πλέον – σημειώνει η επιτροπή -μέσω του ΤΑΥΤΕΚΩ είμαστε ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ και αποδέκτες του ίδιου χαμηλού επιπέδου υπηρεσιών, τις οποίες πληρώνουμε από τις συντάξεις μας, είτε σαν εισφορές στον ΕΟΠΥΥ, είτε σαν ανάληψη του κόστους τους (φαρμακευτικών, ιατρικών και εξεταστικών).
Κι όπου έχουν απομείνει ειδικά ταμεία υγείας, όπως το ΤΥΠΕΤ στην Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και το Υγειονομικό της ΕΥΔΑΠ, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πορεία τους θα καταλήξει κάποια στιγμή είτε απευθείας στον ΕΟΠΥΥ, είτε σε παρόμοιες συνθήκες λειτουργίας.
Ήδη στην ΕΤΕ, η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης να διακόψει την χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ (λογαριασμός επικουρικής) προοιωνίζει και το μέλλον του ΤΥΠΕΤ.
Η ήδη αποφασισμένη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα συμπεριλάβει και την απαλλαγή της από το «βαρίδι» της υποχρέωσης να χρηματοδοτεί την περίθαλψη των ασφαλισμένων της.»
Οι συνταξιούχοι απειλούνται και με νέες περικοπές στις συντάξεις.
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα ποσά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) θα περιοριστούν στο μισό του μισού για τους 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους που το εισπράττουν ακόμη.
Δηλαδή από 230 ευρώ, πέρυσι περικόπηκε στα 115 και το Δεκέμβριο (σύνταξη Ιανουαρίου 2017) θα συρρικνωθεί στα 57,5 ευρώ .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης