Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2017 - Στος 57,6 μονάδες ο PMI

tags :
Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2017 - Στος 57,6 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανοδικά κινήθηκε για ακόμα έναν μήνα το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα σημερινά (23/11) στοιχεία της Markit, οδεύοντας με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές στο κλείσιμο του έτους, ενώ παράλληλα τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI επιταχύνθηκε στις 57,6 μονάδες, έναντι 56 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο δείκτης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2011, γεγονός που αποτελεί έκπληξη, όπως τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δεκέμβριος αναμένεται επίσης να αποτελέσει πολυάσχολο μήνα για τις επιχειρήσεις, καθώς ο δείκτης νέων επιχειρήσεων ενισχύθηκε στις 56,9 μονάδες, έναντι 56,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική άνοδο διαδραμάτισε ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη του τιμή από τον Ιούνιο του 1997, στις 60 μονάδες, ενώ σημαντική ήταν και η ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών, ο οποίος σκαρφάλωσε σε υψηλά έξι μηνών και τις 56,2 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά τις εξαγωγές των επιχειρήσεων κατέγραψε επίσης αξιοσημείωτη άνοδο, στις 60,8 μονάδες, έναντι 58,8 μονάδων τον Οκτώβριο, ενώ οι νέες παραγγελίες επιταχύνθηκαν με τους ισχυρότερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης