Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Neutral η Goldman Sachs για την Εθνική - Στα 0,32 ευρώ η τιμή στόχος

tags :
Neutral η Goldman Sachs για την Εθνική - Στα 0,32 ευρώ η τιμή στόχος
Βελτίωση των μεγεθών της Εθνικής Τράπεζας διαπιστώνει η Goldman Sachs
Neutral, ουδετερότητα δηλαδή, είναι η σύσταση της Εθνικής από την Goldman Sachs, η οποία διατηρεί την τιμή στόχο στα 0,32 ευρώ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' 3μηνου 2017 από την τράπεζα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Εθνική τράπεζα πέτυχε αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 11%, ενώ τα εγχώρια Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs) μειώθηκαν κατά 0,2 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση το Γ' τρίμηνο του 2017, αντανακλώντας τον αρνητικό ρυθμό δημιουργίας νέων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και τις περιορισμένες διαγραφές πλήρως καλυμμένων από προβλέψεις δανείων.
Η χρηματοδότηση μέσω ΕLA μειώθηκε κατά €4,6 δισ. από το τέλος του Δ' Τριμήνου 2016 σε μόλις 1,0 δισ. τον Οκτώβριο.
Η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα διαμορφώθηκε σε 4,7 δισ. από 12,3 δισ. το τέλος του 2016.
Ο δείκτης CET 1 ανέρχεται σε 16,8% και σε 16,6% με πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τη θετική κεφαλαιακή επίπτωση από τις υπο ολοκλήρωση αποεπενδύσεις από την Εθνική Ασφαλιστική, Banca Romaneasca, Vojvodjanska Banka και South African Bank of Athens (S.A.B.A.).
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση στο Εννιάμηνο του 2017 σε 640 εκατ., αντικατοπτρίζοντας την περιστολή των δαπανών προσωπικού κατά 12% σε ετήσια βάση, ως αποτέλεσμα του Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου Προσωπικού, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2016.
Ο δείκτης κόστους προς οργανικά έσοδα διαμορφώθηκε σε 50% από 55% το Εννιάμηνο του 2016.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης