Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Equalweight η σύσταση για Εθνική - Στα 0,40 ευρώ η τιμή στόχος

tags :
Morgan Stanley: Equalweight η σύσταση για Εθνική - Στα 0,40 ευρώ η τιμή στόχος
Η Εθνική είναι το καλύτερο σε ποιότητα προφίλ ρευστότητας, με δείκτη δανείων/καταθέσεις να ανέρχεται στο 83% έναντι 118% των άλλων τραπεζών
Equalweight, ήτοι για αποδόσεις παρόμοιες με αυτές της αγοράς, συστήνει η Morgan Stanley για την Εθνική Τράπεζα, διαμορφώνοντας την τιμή στόχο στα 0,40 ευρώ.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται με 0,3x σε όρους P/TBV με βάση της εκτιμήσεις του 2018 και σε όρους PE διαπραγματεύεται στο 4,7x.
Εντούτοις, η τράπεζα έχει τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ήτοι στο 16,6%, με τα NPEs να υποχωρούν για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Επίσης, η Εθνική είναι το καλύτερο σε ποιότητα προφίλ ρευστότητας, με δείκτη δανείων/καταθέσεις να ανέρχεται στο 83% έναντι 118% των άλλων τραπεζών.
Μάλιστα, το ποσοστό των κεφαλαίων που αντιστοιχούν στον ELA είναι στο 2%.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Εθνική τράπεζα πέτυχε αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 11%, ενώ τα εγχώρια Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPEs) μειώθηκαν κατά 0,2 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση το Γ' τρίμηνο του 2017, αντανακλώντας τον αρνητικό ρυθμό δημιουργίας νέων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και τις περιορισμένες διαγραφές πλήρως καλυμμένων από προβλέψεις δανείων.
Η χρηματοδότηση μέσω ΕLA μειώθηκε κατά €4,6 δισ. από το τέλος του Δ' Τριμήνου 2016 σε μόλις 1,0 δισ. τον Οκτώβριο.
Η χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα διαμορφώθηκε σε 4,7 δισ. από 12,3 δισ. το τέλος του 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης