Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η Wall Street κάνει επικίνδυνη πτήση όπως ο Ίκαρος της ελληνικής μυθολογίας

BofA Merrill Lynch: Η Wall Street κάνει επικίνδυνη πτήση όπως ο Ίκαρος της ελληνικής μυθολογίας
H αμερικανική τράπεζα παρομοιάζει το ράλι της Wall Street με τον Ίκαρο
Το παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι δείχνει σημάδια κόπωση και μια διόρθωση κατά 10% στις αμερικανικές μετοχές φαίνεται να πλησιάζει, προβλέπουν αναλυτές.
Η σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο ή η πετρελαϊκή κρίση στη Μέση Ανατολή αναδεικνύονται ως τα κύρια events της αγοράς με χαμηλές πιθανότητες αλλά ενδεχομένως μεγάλες επιπτώσεις.
Μια αποτυχία της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ή της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι καταλυτικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να σταματήσουν το ράλι των χρηματιστηρίων και κυρίως του αμερικανικού.
Μάλιστα, η Bank of America Merrill Lynch παρομοιάζει το ράλι του χρηματιστηρίου με τον Ίκαρο.
«Ο Ίκαρος πετάει ακόμα πιο κοντά στον ήλιο» επισημαίνει -σύμφωνα με το CNBC, ο Michael Hartnett αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας.
Σημάδια ενδεχόμενου προβλήματος περιλαμβάνουν τις αποτιμήσεις των μετοχών στις ΗΠΑ που έχουν τεντωθεί, ενώ τα περιθώρια χρέους -των χρημάτων που δανείζονται οι αμερικανοί επενδυτές για να χρηματοδοτήσουν αγορές μετοχών- βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.
Εν τω μεταξύ, η χαμηλή μεταβλητότητα, η απουσία έντονων κινήσεων της αγοράς, δείχνει τον εφησυχασμό για πιθανές σοκ που μπορεί να διαταράξουν τα τελικά στάδια της bull αγοράς.
«Οι επενδυτές απλά δεν πιστεύουν ότι επίκειται επιθετική νομισματική πολιτική, με αποτέλεσμα ο ''φόβος για τη Fed'' να είναι πιθανός καταλύτης για να βλάψει το κλίμα» ανέφερε η αμερικανική τράπεζα σε πρόσφατο ανάλυση.
Ο S&P 500 είναι κοντά σε διόρθωση και όπως προβλέπει ο Hartnett της Bank of America Merrill Lynch θα φτάσει στις 2.670 μονάδες πριν να σημειώσει διόρθωση κατά 10% κάποια στιγμή μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστών και της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.
Σύμφωνα με το CNBC, αυτό είναι ένα χρονικό πλαίσιο που συμπίπτει με τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο που παρακολουθείται στενά, για την οποία οι αγορές αναμένουν ευρέως μια τρίτη και τελευταία αύξηση των επιτοκίων για 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης