Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hariri (πρωθυπουργός Λιβάνου): Πρέπει να τοποθετούμε τη χώρα πάνω από τα περιφερειακά ζητήματα

tags :
Hariri (πρωθυπουργός Λιβάνου): Πρέπει να τοποθετούμε τη χώρα πάνω από τα περιφερειακά ζητήματα
Ο πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε ως «καμπανάκι» τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα
Κάλεσμα προς τον λαό του Λιβάνου για συσπείρωση απηύθυνε σήμερα (23/11) ο πρωθυπουργός της χώρας, Saad al-Hariri, τονίζοντας ότι η πρόσφατη περίοδος αποτέλεσε μία προειδοποίηση για όλους.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ετήσιο αραβικό τραπεζικό συνέδριο στη Βηρυτό, ο Hariri, δήλωσε ότι «η περίοδος που πέρασε ήταν ενδεχομένως σαν ένα καμπανάκι για όλους μας ώστε να αναζητήσουμε τα συμφέροντα του Λιβάνου αντί να βλέπουμε τα ζητήματα που υπάρχουν γύρω μας».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας υπογράμμισε ότι αν και τα προβλήματα στις γύρω περιοχές είναι σημαντικά, «ο Λίβανος είναι πιο σημαντικός».
Οι δηλώσεις Hariri έρχονται μόλις μία μέρα μετά την απόφασή του να αναστείλει την παραίτησή του, απαντώντας θετικά στο σχετικό αίτημα του προέδρου της χώρας, Michel Aoun, για επιστροφή στο διάλογο.
Συγκεκριμένα, η απόφαση του Hariri αναμένεται να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την τεράστια πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την αιφνίδια ανακοίνωση της παραίτησής του.
«Παρουσίασα σήμερα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Aoun και με παρότρυνε να περιμένω προτού την παραδώσω και να επιμείνω για περισσότερο διάλογο αναφορικά με τους λόγους και το πολιτικό υπόβαθρό της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Hariri, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα.
Σημειώνεται ότι η παραίτηση Hariri έφερε τον Λίβανο στο προσκήνιο της διένεξης μεταξύ της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας και του σιιτικού Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τον πολιτική ομάδα της Χεζμπολάχ στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης