Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ, σε τριμηνιαία βάση, το γ΄ 3μηνο 2017

tags :
Βρετανία: Κατά 0,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ, σε τριμηνιαία βάση, το γ΄ 3μηνο 2017
Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Επιτάχυνση κατέγραψε η ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (23/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές της εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,4% για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι ανάπτυξης 0,3% που είχε σημειωθεί τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 0,6% έναντι 0,2% το δεύτερο τρίμηνο, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις των νοικοκυριών λόγω του υψηλότερου πληθωρισμού και της περιορισμένης ανόδου των μισθών.
Παράλληλα, σημαντική συνεισφορά είχ και ο τομέας των οχημάτων, με τις πωλήσεις να ανακάμπτουν μετά την κάμψη που καταγράφηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ενώ αύξηση κατέγραψαν και οι επιχειρηματικές επενδύσεις, οι οποίες ανήλθαν στα 45,8 δισ. στερλίνες.
Όπως ανέφερε το στέλεχος της ONS, Rob Kent-Smith, «η αύξηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο παραμένει παρόμοια με εκείνη που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, με τις επαγγελματικές δραστηριότητες να παρέχουν τη σημαντικότερη συνεισφορά στην ανάπτυξη του τριμήνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης