Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Πιέσεις στον Schulz για τον μεγάλο συνασπισμό - Το ενδεχόμενο υπαναχώρησης

DW: Πιέσεις στον Schulz για τον μεγάλο συνασπισμό - Το ενδεχόμενο υπαναχώρησης
Ο επικεφαλής του SPD θα συναντηθεί σήμερα (23/11/2017) με τον πρόεδρο της Γερμανίας
Πιέσεις για τη συγκρότηση του μεγάλου συνασπισμού δέχεται ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz, ο οποίος σήμερα (23/11/2017) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier.
O Γερμανός πρόεδρος θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του Schulz και να διαπιστώσει πόσο κατηγορηματικό είναι το «όχι» του στο ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel.
Ωστόσο όπως μεταδίδει η Deutsche Welle δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Martin Schulz τελικά θα υπαναχωρήσει ενδίδοντας στις εντεινόμενες τα τελευταία 24ωρα πιέσεις που δέχεται κυρίως από στελέχη του κόμματός του.
«Ο Schulz θα ανοίξει την πόρτα του μεγάλου συνασπισμού», λένε χαρακτηριστικά κομματικοί κύκλοι.
Ο ίδιος δήλωσε σήμερα (23/11/2017) στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ότι «το SPD έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για τη χώρα μας».
Αρκετοί αναλυτές διαβάζουν στα λεγόμενα αυτά μια προαναγγελία υπαναχώρησης του Schulz.
Γεγονός είναι ότι το δέλεαρ είναι αρκετά μεγάλο για το SPD.
Όντας πλέον σε πλεονεκτική θέση έναντι της Merkel στην οποία πολλοί χρεώνουν τη σημερινή πολιτική κρίση, οι Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσαν σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις να ζητήσουν και να λάβουν πολλά ανταλλάγματα.
Μεταξύ άλλων μια πιο φιλική και επιθετική ευρωπαϊκή πολιτική, την καθιέρωση κατώτατων συντάξεων, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την εκπαίδευση.
Πέραν του ότι το SPD θα μπορούσε να περάσει ένα μεγάλο μέρος αμιγώς σοσιαλδημοκρατικής ατζέντας, θα διασφάλιζε πιθανότατα και δυο σημαντικά χαρτοφυλάκια: Εξωτερικών και Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης