Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Ομαλοποιείται η βρετανική οικονομία – Χαμηλές πιέσεις από το Brexit

tags :
Moody's: Ομαλοποιείται η βρετανική οικονομία – Χαμηλές πιέσεις από το Brexit
Οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της ψήφου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σχετικά μέτριες μέχρι σήμερα
Η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο σταθεροποιήθηκε περαιτέρω κατά το τρίτο τρίμηνο, υποδεικνύοντας ότι οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της ψήφου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σχετικά μέτριες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη Moody's.
"Η οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου συνέχισε να σταθεροποιείται το τρίτο τρίμηνο, επαναβεβαιώνοντας την άποψή μας για μια μέτρια αρνητική επίδραση του Brexit στην οικονομία μέχρι σήμερα", δήλωσε ο Colin Ellis, αναλυτής της Moody's.
"Οι πιέσεις στις τιμές των παραγωγών, οι οποίες στη συνέχεια αντανακλώνται στις υψηλότερες τιμές καταναλωτή μετά την ψηφοφορία για την έξοδο, αποκλιμακώθηκαν σημαντικά τον Οκτώβριο".
Οι δείκτες ανάπτυξης εμφανίζουν μια μικτή εικόνα στην αρχή του Q4.
Οι έρευνες δείχνουν ότι το συνολικό ΑΕΠ εξακολούθησε να επεκτείνεται, υπό την καθοδήγηση του τομέα των υπηρεσιών, αλλά οι δαπάνες λιανικής από τους καταναλωτές και το συναίσθημα έχουν μειωθεί.
Συνολικά, η επιβράδυνση της αύξησης της κατανάλωσης το 2017 συνοδεύτηκε από ανάκαμψη του εμπορικού ισοζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου σε ετήσια βάση.
Τα στοιχεία για τις προθέσεις προσλήψεων υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη της αγοράς εργασίας θα συνεχιστεί, ενώ κατά τους προσεχείς μήνες αναμένεται περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού των τιμών των κατοικιών.
Οι επιχειρήσεις αναμένουν επέκταση των επενδύσεων, αν και σταδιακά, καθώς η ανάκαμψη των προθέσεων των κεφαλαιακών δαπανών κατά τη διάρκεια του 2017 σταμάτησε τους τελευταίους μήνες, με την αστάθεια να αυξάνεται στον τομέα των υπηρεσιών.
Οι χρηματοπιστωτικοί όροι θα τεθούν σε εφαρμογή βραχυπρόθεσμα, καθώς οι αγορές βλέπουν περιορισμένο περιθώριο για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων το 2018 μετά την αύξηση των της Τράπεζας της Αγγλίας τον Νοέμβριο.
Περισσότερες τράπεζες αναμένουν ότι η διαθεσιμότητα της πίστωσης των νοικοκυριών θα μειωθεί βραχυπρόθεσμα σε σύγκριση με τα μέσα επίπεδα κατά το τρέχον έτος.
Οι βασικές πολιτικές εξελίξεις από την τελευταία ανάλυση για το Brexit είναι ότι η ΕΕ εξακολουθεί να βλέπει ανεπαρκή πρόοδο στα θέματα των συνόρων της Ιρλανδίας και τη χρηματοοικονομική διευθέτηση στις διαπραγματεύσεις, αφού οι ηγέτες της ΕΕ-27 έχουν ζητήσει συγκεκριμένες συμφωνίες που πρέπει να επιτευχθούν πριν ξεκινήσουν συνομιλίες για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης