Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στα 1.291,74 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές μεταβολές για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στα 1.291,74 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει σε θέση ισχύος μετά τη νέα πτώση που σημειώσε χθες (22/11) το αμερικανικό δολάριο
Οριακές είναι οι μεταβολές που σημειώνει σήμερα Πέμπτη (23/11) ο χρυσός, ο οποίος παρουσιάζει περιορισμένη κινητικότητα στον απόηχο των πρκατικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, όπου εκφράστηκε η αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και η πεποίθηση για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων το 2018.
Ειδικότερα, περί τις 2:05 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο παραμένει σχεδόν αμετάβλητο, στα 1,291,74 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας εδραιωμένο στη ζώνη των 1.290 δολαρίων στην οποία προσπαθούσε να σκαρφαλώσει τις προηγούμενες ημέρες.
Καθοριστικό ρόλο για την ανοδική πορεία του πολύτιμου μετάλλου διαδραμάτισε η νέα πτώση του αμερικανικού δολαρίου, το οποίο υποχωρεί κατά -0,05% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,16 γεν.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής της, η Fed εξέφρασε ως επί το πλείστον την αισιοδοξία της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, διατηρώντας ωστόσο μία επιφύλαξη για την άνοδο των τιμών στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες βγαίνουν εκτός ελέγχου, αποτελώντας κίνδυνο για την οικονομία.
Παράλληλα, η τράπεζα παρέμεινε προσηλωμένη στο σχέδιό της να αυξήσει τα επιτόκια ξανά τον Δεκέμβριο, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν τρεις επιπλεόν αυξήσεις μέσα στο επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης