Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Έρευνα για διαρροή απόρρητων εγγράφων - Δεν θα παίξει κανείς με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Καμμένος: Έρευνα για διαρροή απόρρητων εγγράφων - Δεν θα παίξει κανείς με τις Ένοπλες Δυνάμεις
Με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας, ξεκαθαρίζει ο Π. Καμμένος
Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
«Με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας, ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι.
Ο ελληνικός λαός τις εμπιστεύεται», τονίζει ο Πάνος Καμμένος.
Νωρίτερα, ο Π. Καμμένος αποφάσισε να δώσει πρόσβαση στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής στα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούν στην υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία.
«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και  η πώληση τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας» αναφέρει στο μήνυμα του στο twitter ο κ.Καμμένος ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το «μπλόκο» βουλευτών και μελών της Επιτροπής Εξοπλισμών στα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Οι αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα έντονες.
Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «όταν τους λέμε να δώσουν απαντήσεις, κρύβονται πίσω από δήθεν απόρρητα έγγραφα για βλήματα που δεν πουλήσαμε».
«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά για έγγραφα, τα οποία μιλούν για την αντίδραση της χώρας που δεν δέχεται έναν μεσάζοντα.
Δεν έχει υπάρξει περίπτωση στο παρελθόν να απειλείται με φυλάκιση βουλευτής τέως ΥΠΕΞ» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προειδοποίησε ότι σε περίπτωση διαρροής θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια με αφορμή και την κατάθεση διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδο.
Από την πλευρά του και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θ. Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στο μπλόκο βουλευτών από το να δουν τα έγγραφα, έκανε λόγο για κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό.
«Είχαμε μια προγραμματισμένη συζήτηση για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για τη Σαουδική Αραβία, ζητήσαμε να δούμε τα έγγραφα - μόνο να τα δούμε όχι να τα πάρουμε - και αποφασίστηκε ούτε να δοθούν για ανάγνωση.
Είμαι και μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής…
Ποτέ δεν έχει διαρρεύσει κάτι από την Επιτροπή, πρόκειται για πανικό» ανέφερε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης