Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Περισσότερα από 340 χλμ αγωγού έχουν δρομολογηθεί στον ΤΑΡ

tags :
Περισσότερα από 340 χλμ αγωγού έχουν δρομολογηθεί στον ΤΑΡ
Τα έργα στην Ελλάδα προχωρούν βάσει σχεδίου
Η εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την παρουσία του ΥΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και εκπρόσωποι του TAP, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του έργου, Luca Schieppati και τη Διευθύντρια για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή.
Όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας, τα έργα στην Ελλάδα προχωρούν βάσει σχεδίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου.
Ήδη, 480 από τα 550 χλμ. της όδευσης στην Ελλάδα έχουν καθαριστεί και διαμορφωθεί και περισσότερα από 340 χλμ. αγωγού έχουν τοποθετηθεί εντός της τάφρου.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης σε περισσότερα από 240 χλμ. της όδευσης του αγωγού, προκειμένου η γη να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες/χρήστες της στην αρχική κατάσταση της.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς και θέματα που αφορούν στις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων, που εστιάζονται, σε θέματα ασφάλειας του αγωγού, σε σχέση και με την ύπαρξη τύρφης, την ενδεχόμενη μελλοντική οικιστική επέκταση, καθώς και τη διαχείριση του νερού για ύδρευση και άρδευση.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών και την άμεση ενημέρωση των κατοίκων αποφασίστηκε η σύγκληση σύσκεψης στην Καβάλα, υπό την αιγίδα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της περιοχής.
Στόχος της  σύσκεψης θα είναι η λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και των αδειοδοτήσεων, με δεδομένη την εγκεκριμένη όδευση.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή συνάντηση στο ΥΠΕΝ εξήραν τη στρατηγική σημασία του έργου για την Ελλάδα, καθώς, όπως επισήμαναν, αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης