Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UniCredit: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των μετοχών σε Ευρώπη και αναδυόμενες το 2018

tags :
UniCredit: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των μετοχών σε Ευρώπη και αναδυόμενες το 2018
Θετικές εκπλήξεις για τους επενδυτές το 2018 κρύβει η αγορά εμπορευμάτων, σύμφωνα με τη UniCredit
Διατήρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης και για το 2018 αναμένει η UniCredit, με τους αναλυτές της ιταλικής τράπεζας να υπογραμμίζουν ότι εάν περάσει η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, η οικονομία της χώρας θα δεχθεί περαιτέρω ώθηση.
Η Ευρωζώνη αλλά και η αναδυόμενες αγορές θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με καλό ρυθμό, γεγονός ότι το οποίο θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο να ομαλοποιήσουν τη νομισματική τους πολιτική σταδιακά.
Το θετικό περιβάλλον στην παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις ρίσκου, όπως είναι οι μετοχές, κυρίως τις αγορές της Ευρωζώνης αλλά και αυτές των αναδυόμενων.
Όπως αναφέρει η ιταλική τράπεζα «η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν ο οικονομικός κύκλος ωριμάζει –κάτι που ισχύει για ΗΠΑ και Ευρωζώνη- οι μετοχές και τα εμπορεύματα ακολουθούν εξαιρετική πορεία (outperform).
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι και τώρα δεν θα επαναληφθεί η ιστορία και μάλιστα από τη στιγμή που η νομισματική πολιτική παραμένει ήπια».
Αντίθετα οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος δεν θα κατορθώσουν να έχουν το 2018 ανάλογες αποδόσεις με αυτές που σημειώθηκαν το 2017, αλλά οι επενδυτές θα συνεχίσουν να τις αναζητούν και εάν το πράξουν το καλύτερο είναι να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε ομόλογα αναδυόμενων αγορών.
Πιθανώς να υπάρξει και μικρή αλλά διαχειρίσιμη αύξηση των spreads.
Η επένδυση που μπορεί να επιφυλάσσει θετικές εκπλήξεις στους επενδυτές, με καλύτερες των αναμενόμενων αποδόσεις, είναι τα εμπορεύματα, και κυρίως τα βιομηχανικά μέταλλα, καθώς αυξάνει και η ζήτησή τους σε φυσική μορφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης