Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το χρονικό της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στο Cosmote History

tags :
Το χρονικό της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στο Cosmote History
Το καινούριο επεισόδιο της Μηχανής του Χρόνου, σε παραγωγή Cosmote TV, έρχεται τη Δευτέρα 27/11 στις 21.00 και μας μεταφέρει στα γεγονότα της γενοκτονίας των Ποντίων
Το Cosmote History, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου (25η Νοεμβρίου του 1942),προβάλλει ανήμερα της επετείου το ντοκιμαντέρ Ιστορικές Επιδρομές.
Η Γέφυρα του Γοργοποτάμου για την κορυφαία επιχείρηση κατά της γερμανικής κατοχής από τις ελληνικές αντιστασιακές δυνάμεις (Σάββατο 25/11, 21.00).
Το καινούριο επεισόδιο της Μηχανής του Χρόνου, σε παραγωγή Cosmote TV, έρχεται τη Δευτέρα 27/11 στις 21.00 και μας μεταφέρει στα γεγονότα της γενοκτονίας των Ποντίων, μέσα από μαρτυρίες, οικογενειακές ιστορίες κι «άγνωστες» δίκες, που φέρνει στο φως ο Χρίστος Βασιλόπουλος.
Η εκπομπή Τα Πρόσωπα της εποχής μας συνεχίζεται την Τρίτη 28/11 στις 21.00 με νέο επεισόδιο, αφιερωμένο στον Θόδωρο Αντωνίου, συνθέτη, μαέστρο, καθηγητή σε πανεπιστήμια διεθνούς κύρους και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, μία εξέχουσα προσωπικότητα που έχει γράψει από όπερες μέχρι μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο.
Την ίδια ημέρα στις 22.00 δεν χάνουμε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς ΝΑΥΣ για την πραγματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε, η ναυτιλία της χώρας «απογειώνεται», χάρη στις σημαίες ευκαιρίας και τους νέους τύπους φορτηγών πλοίων.
Παράλληλα, γνωρίζουμε το παρόν και οραματιζόμαστε το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας.
Στο πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, ξεχωρίζουν σε Α’ τηλεοπτική προβολή, οι παρακάτω παραγωγές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Πέμπτη 23/11:
Μέτρηση της ώρας Ελλάδας:
Ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για τις εργασίες και τα όργανα πίσω από την υπηρεσία που προσέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μέχρι το 1963 σχετικά με τον υπολογισμό και την ανακοίνωση της επίσημης ώρας της Ελλάδας. (19.00)

Σύγχρονα Τηλεσκόπια: Μια γνωριμία με τα σύγχρονα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Ανάμεσά τους, το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, το οποίο πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε για την ανακάλυψη ενός νέου εξωπλανήτη. (19:20)

Ιστορικά Τηλεσκόπια: Το Εθνικό Αστεροσκοπείο ανοίγει τις πόρτες του και μας ξεναγεί στα ιστορικά του τηλεσκόπια που χρονολογούνται από το 1846. Ανάμεσά τους, το τηλεσκόπιο Δημητρίου Δωρίδη, κατασκευής 1902, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα. (19.40)

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη μακρόχρονη ιστορία και τις σημαντικές υπηρεσίες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μελέτη και την καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα μας. (20.00)

Την Κυριακή 26/11 στις 19.00 το δεύτερο και τελευταίο μέρος του Ikaria Senior Regatta σε παραγωγή Cosmote TV και αφήγηση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, αποτυπώνει εικόνες από τον Μαραθόκαμπο, όπου τα πληρώματα ξεκουράζονται και μοιράζονται τις εντυπώσεις τους.
Παράλληλα, ανακαλύπτουμε τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριά αλλά και τα αρχαία ναυάγια του νησιού.
Τέλος, στα πλαίσια του μηνιαίου αφιερώματος «Μουσικές Διαδρομές», προβάλλεται Το Μπουζούκι του Βασίλη Μάρου, ένα ντοκιμαντέρ που ξετυλίγει την πορεία της ελληνικής λαϊκής μουσικής, με αφετηρία το μπουζούκι, ο ήχος του οποίου έχει σφραγίσει σημαντικές ιστορικές στιγμές της χώρας (Κυριακή 26/11, 21.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης