Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερό το οutlook για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο, παρά τα χαμηλά επιτόκια

tags :
Moody's: Σταθερό το οutlook για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο, παρά τα χαμηλά επιτόκια
Η Moody's αναμένει τα επιτόκια να ομαλοποιηθούν σταδιακά στην Ευρώπη
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (οutlook) για τις εταιρείες του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων και τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Αν και αυξάνονται, τα επιτόκια εξακολουθούν να είναι χαμηλά και να δημιουργούν πιέσεις στην κερδοφορία, επισημαίνεται.
«Οι ευνοϊκές τάσεις, όπως η οικονομική ανάπτυξη και ο χαμηλός κίνδυνος των χρηματοπιστωτικών αγορών, θα στηρίξουν τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
Η Moody's αναμένει τα επιτόκια να ομαλοποιηθούν σταδιακά στην Ευρώπη.
Ωστόσο, μέχρι τότε, οι ασφαλιστές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις από τα χαμηλά επιτόκια, που θα μειώσουν το επενδυτικό τους εισόδημα», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας πως οι ασφαλιστές θα συνεχίσουν να μειώνουν το λειτουργικό κόστος, για παράδειγμα, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.
Την ίδια στιγμή, οι ασφαλιστές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε μη ρευστά περιουσιακά στοιχεία, αλλά η περιορισμένη προσφορά περιουσιακών στοιχείων υψηλής ποιότητας σημαίνει ότι η μεταβολή του μείγματος περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστών, θα είναι σταδιακή.
Η Moody's εντοπίζει ορισμένους παράγοντες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για τους ασφαλιστές, όπως οι γεωπολιτικοί (Brexit και Βόρεια Κορέα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης