Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Ανέφικτος ο στόχος της μείωσης του μεριδίου αγοράς στο 50% έως το 2019

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Ανέφικτος ο στόχος της μείωσης του μεριδίου αγοράς στο 50% έως το 2019
Η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ παραβιάζει τους κανόνες της αγοράς
Ανέφικτο και αχρείαστο χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης το μνημονιακό στόχο για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού στο 50% έως το 2019.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ παραβιάζει τους κανονες της αγορας, θα επιτείνει τις στρεβλώσεις και δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Σημείωσε δε, ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί ποσοστό μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ ανα κατηγορία καταναλωτών, προσθέτοντας ότι σήμερα το 50% των καταναλωτών είναι εκτός αγοράς, αφού πληρώνουν ειδικά τιμολόγια όπωςτο ΚΟΤ ή το αγροτικό, ή έχουν ληξιπροθεσμες οφειλες προς τη ΔΕΗ.
Σε ότι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες που θα κληθεί να πωλήσει η ΔΕΗ ο κ. Παναγιωτάκης είπε οτι το αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρία και ότι ο πλέον κρίσιμος παράγοντας είναι το εύλογο τίμημα που θα λάβει η ΔΕΗ ώστε να προχωρήσει σε άλλες επενδύσεις όπως το φωτοβολταϊκό πάρκο των 250 MW στη Δυτική Μακεδονια.
Σχολιάχοντας την πολιτική των ιδιωτών προμηθευτών ο κ. Παναγιωτάκης, σημείωσε ότι μόνο το 3,5% των καταναλωτών έχει φύγει από τη ΔΕΗ. Και αυτό όπως είπε, παρά το ότι η ΔΕΗ έχει σιγήσει από πλευρας διαφημιστικης προβολης.
Επισης σημείωσε ότι και οι ιδιωτικες εταιρίες έχουν πλέον σημαντικες επισφάλεις, παρά το γεγονος ότι κάνουν αυστηρή επιλογή πελατών.
Ενώ σε ότι αφορά την πρόθεση τους να διεκδικήσουν τα 4,5 εκατομμύρια πελατών που πρέπει να χάσει η ΔΕΗ, είπε δεν έχει δει κάποια από τις εταιριες να έχει business plan γι αυτό.
Αναφερόμενος στις στρεβλώσεις της αγορας ο κ. Παναγιωτάκης προέταξε τη χρέωση των προμηθευτών υπέρ των ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι το κοστος για της ΔΕΗ ανέρχεται σε 370 εκατ ευρώ.
Για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ είπε ότι ακόμη και με την υψηλή τιμή των 45 ευρώ, η ενέργεια από τις δημοπρασίες είναι και 20-25% φθηνότερη σε σχέση με την τιμή χονδρικής που αγοράζει η ΔΕΗ για να καλύψει το σύνολο των καταναλωτών.
Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ θα αυξήσει τον αριθμό των πελατών της που λαμβάνουν μηνιαίους λογαριασμός από 850.000 που είναι σήμερα σε 2 εκατομμύρια το 2018, καθώς και ότι σε συνεργασία με την κορεατική Kepco θα προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου πρασίνου νησιού στο Αιγαίο.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης