Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η DBRS επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τα καλυμμένα ομόλογα της Deutsche Bank

tags :
Η DBRS επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τα καλυμμένα ομόλογα της Deutsche Bank
Η DBRS προχώρησε σε επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για τη Deutsche Bank
Σε επιβεβαίωση της ανώτατης αξιολόγησης «ΑΑΑ» για τα καλυμμένα ομόλογα της Deutsche Bank (σταθερό trend) προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, ειδικότερα για το πρόγραμμα ομολόγων 6 δισεκ. ευρώ, τα οποία εγγυάται η SCB Alpspitze.
Επισημαίνεται ότι τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν στα 647 εκατ. ευρώ, έναντι 256 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω των χαμηλότερων δαπανών.
Τα έσοδα κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 9,6%, στα 6,78 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις και εμπορικές συναλλαγές, οι οποίες ανήλθαν στα 1,51 δισ. ευρώ.
Η μείωση των εσόδων ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς η χαμηλή μεταβλητότητα της αγοράς, οι υποβασμισμένοι όγκοι συναλλαγών και οι αρνητικές επιπτώσεις των επίμονα χαμηλών επιτοκίων, έχουν πιέσει τις τράπεζες παγκοσμίως κατά τους τελευταίους μήνες.
Η διοίκηση αντιμετωπίζει τις χαμηλότερες αποδόσεις με την αναδιοργάνωση λιανικής και εμπορικής τραπεζικής, οι οποίες στοχεύουν να φέρουν συνέργιες ύψους 900 εκατ. ευρώ μέχρι το 2022.
Ο δείκτης CET1 συρρικνώθηκε στο 13,8%, από 14,1% τρεις μήνες νωρίτερα.
Ο δείκτης μόχλευσης της τράπεζας παρέμεινε σταθερός στο 3,8% για το τρίμηνο, ενώ η ρευστότητα παρέμεινε υψηλή, με αποθεματικά ύψους 279 δισ. ευρώ στο τέλος του 9μήνου 2017, με δείκτη κάλυψης ρευστότητας 141%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης