Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά υψηλά το Ethereum - Ο ρόλος της Νότιας Κορέας

tags :
Σε ιστορικά υψηλά το Ethereum - Ο ρόλος της Νότιας Κορέας
Ράλι για το Ethereum λόγω της Νότιας Κορέας
Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Νότια Κορέα ξεπέρασε την Κίνα σε συνολικούς όγκους συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα και πλέον είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά συναλλαγών σε Ethereum παγκοσμίως, παράλληλα η χώρα εξελίσσεται σε υπερδύναμη στο Ethereum.
Η πλειοψηφία των traders Ethereum στην αγορά της Νότιας Κορέας είναι κερδοσκόποι και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από οποιαδήποτε κίνηση στον κλάδο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της τιμής του Ethereum.
Ωστόσο, ένα αρκετά μεγάλο μέρος των επενδυτών είναι άπληστοι υποστηρικτές του Ethereum ως τεχνολογία και ως υποδομή για αποκεντρωμένες εφαρμογές.
Προς το παρόν, οι ICO (αρχικές προσφορές ψηφιακών νομισμάτων) είναι η μεγαλύτερη αγορά για το Ethereum.
Υπάρχουν πολλές εταιρίες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη βιομηχανία Ethereum που αναπτύσσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές και πλατφόρμες πάνω στο πρωτόκολλο Ethereum.
Η εμφάνιση αποτελεσματικών και καινοτόμων εφαρμογών θα δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για αποκεντρωμένες εφαρμογές και θα επιτρέψει την εξέλιξη πολυαναμενόμενων έργων, όπως οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων.
Εάν η υποστήριξη και ο ενθουσιασμός προς το Ethereum στη Νότια Κορέα συνεχιστεί είναι πολύ πιθανό η αγορά Ethereum της Νότιας Κορέας να βρεθεί στην πρώτη θέση παγκοσμίως.
Τα κύρια οφέλη του Ethereum είναι η γενικότητά της και η χρησιμότητά του σε πολλά είδη βιομηχανιών.
Υπάρχουν εφαρμογές χρήσης του Ethereum στη χρηματοπιστωτική αγορά, στην αλυσίδα εφοδιασμού, στην υγεία, την ενέργεια και σε πολλούς άλλους τομείς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ethereum σχεδιάστηκε σκόπιμα ως πλατφόρμα προγραμματισμού γενικού σκοπού.
Στις παρατηρήσεις που έγιναν σήμερα στους δημοσιογράφους, ο Choe Heung-sik, επικεφαλής της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (FSS), δήλωσε ότι, δεδομένου ότι το γραφείο του δεν θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως "νόμιμο νόμισμα", η FSS δεν σκοπεύει να εποπτεύει τη διαπραγμάτευση των ψηφιακών νομισμάτων.
Ο Choe Heung-sik πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ως κερδοκοπικά προιόντα και όχι ως εργαλεία συναλλαγών.
"Αν και παρακολουθούμε την πρακτική της συναλλαγής κρυπτογράφησης, δεν έχουμε σχέδια τώρα να εποπτεύουμε άμεσα τις ανταλλαγές.
Η εποπτεία θα έρθει μόνο μετά τη νόμιμη αναγνώριση των ψηφιακών μαρκών ως νόμιμου νομίσματος".
Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής της Νότιας Κορεάς ήταν η τιμή του Ethereum να βρεθεί σε ιστορικά υψηλά στα 75 δολάρια με κεφαλαιοποίησγ στα 4,04 δισ. δολάρια.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης