Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 72 δισ. στερλίνες το ετήσιο κόστος του Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο

tags :
Στα 72 δισ. στερλίνες το ετήσιο κόστος του Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο
Στα 72 δισ. στερλίνες το ετήσιο κόστος του Brexit για τη Βρετανία, με βάση τις νέες προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού 
Στα 72 δισεκ. στερλίνες υπολογίζει η Resolution Foundation το ετήσιο κόστος του Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο, αναλύοντας τις -επί τα χείρω αναθεωρημένες προβλέψεις- του εγχώριου Γραφείου Προϋπολογισμού (OBR).
Το ίδρυμα εκτιμά πως οι παραπάνω ετήσιες απώλειες για την οικονομία του νησιού θα λάβουν χώρα έως το 2021, δύο χρόνια δηλαδή μετά την ολοκλήρωση (;) των συνομιλιών για την αποχώρηση από την Ε.Ε..
Προηγουμένως, η βέλτιστη εκτίμηση των οικονομικών ζημιών που θα προκαλέσει το Brexit στη Βρετανία, σύμφωνα με το Λονδίνο, ανερχόταν σε 22 δισεκ. στερλίνες ετησίως.
Η ραγδαία οικονομική επιβράδυνση έρχεται τη στιγμή που ο πληθωρισμός στο νησί έχει εκτοξευτεί και οι υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες, όπως οι Η.Π.Α., η Ε.Ε. και ο Καναδάς, αναπτύσσονται με ταχύτερους ρυθμούς.

annual gdp growth uk OBR

GDP Q3 2017

«Η οικονομία αναμένεται να είναι κατά περίπου 42 δισ. λίρες συρρικνωμένη στις αρχές του 2022 από ό,τι αναμενόταν τον Μάρτιο.
Συνολικά, οι τελευταίες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ δείχνουν μια οικονομία που θα είναι μικρότερη κατά 72 δισεκ. λίρες (ή 3,4%) το 2021 από ό,τι είχε προβλεφθεί το Μάρτιο του 2016 (σσ: πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016).
Αυτό τα 72 δισεκ. αφορούν χαμένες θέσεις εργασίας, έσοδα, καταναλωτικές δαπάνες, και ούτω καθεξής», σχολιάζει η Resolution Foundation.

Quarterly GDP growth OBR lost brexit
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης