Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανικές εταιρείες αυξάνουν τις επενδύσεις τους στη Γαλλία λόγω… Macron

Οι αμερικανικές εταιρείες αυξάνουν τις επενδύσεις τους στη Γαλλία λόγω… Macron
Οι μεταρρυθμίσεις του Emmanuel Macron καθιστούν περισσότερο αισιόδοξες τις αμερικανικές εταιρείες που λειτουργούν στη Γαλλία
Η εκλογή του Emmanuel Macron στη γαλλική προεδρία άλλαξε άρδην την εντύπωση που έχουν οι Αμερικανοί επενδυτές αλλά και οι επιχειρήσεις για τη χώρα, όπως αποδεικνύεται από δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σε δημοσκόπηση του γαλλικού τμήματος Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Bain & Company, στην οποία συμμετείχαν κορυφαία στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, το 52% δήλωσε ότι σχεδιάζει νέες προσλήψεις στη χώρα εντός των επόμενων 2-3 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2016 ήταν μόλις 21%.
«Η έρευνα για το 2017 αποδεικνύει ότι ο παράγοντας «επίδραση Macron» είναι πολύ θετικός, καθώς οι επιχειρήσεις καλωσορίζουν την απόφασή του νέου Γάλλου προέδρου να προωθήσει μεταρρυθμίσεις», τονίζουν οι Robert Vassoyan, πρόεδρος του AmCham France και Marc-Andre Kamel, κορυφαίο στέλεχος της Bain.
Σημειώνεται ότι το 72% των συμμετεχόντων στην έρευνα –των οποίων οι εταιρείες έχουν περίπου 70.000 εργαζόμενους στη Γαλλία – έχουν θετική άποψη για τη γαλλική οικονομία, με το αντίστοιχο ποσοστό το 2016 να φθάνει στο 49% και το 2015 στο 27%.
Το 38% τονίζει  ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει θετική επίδραση στις θυγατρικές αμερικανικών εταιρειών που έχουν έδρα τη Γαλλία, ενώ το 45% υποστηρίζει ότι δεν θα έχει καμία επίδραση.
Σημειώνεται ότι στην έρευνα έλαβαν μέρος 156 κορυφαία στελέχη αμερικανικών εταιρειών που έχουν θυγατρικές επί γαλλικού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης