Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Silicon Valley στις ΗΠΑ

tags :
Ινδία, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Silicon Valley στις ΗΠΑ
Η Ινδία έχει πραγματοποιήσει αλματώδη πρόοδο στον τεχνολογικό τομέα
Αν και η πεδιάδα δίπλα από το San Francisco έχει εδραιωθεί ως η πρωτεύουσα της καινοτομίας, έχοντας δημιουργήσει τεχνολογικούς κολοσσούς με κεφαλαιοποίηση ακόμη και άνω των 500 δισεκ. δολαρίων, υπάρχει αντίπαλο δέος και προέρχεται από την Ασία.
Η Ινδία είναι μία από τις ταχέως ανεπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, με αύξηση του ΑΕΠ περί το 7% ετησίως τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με το Δ.Ν.Τ., η ανάπτυξη θα ανέλθει σε 7,2% την περίοδο 2017-2018.
Ωστόσο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας έχει καταφέρει να προσελκύσει ή να συμβάλλει στη δημιουργία νέων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες γιγαντώνονται με το πέρασμα του χρόνου.
Το Bangalore είναι ένας πραγματικός τεχνολογικός κόμβος, με δεκάδες νέες εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί από Ινδούς.

 66% of start-ups in India

Ο αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων στο Bangalore συγκρίνεται με εκείνον σε πόλεις κορυφαίας τεχνολογίας, όπως το Βερολίνο και η Στοκχόλμη.
Όλη αυτή η καινοτομία εξηγεί γιατί η Ινδία έχει ξεπεράσει την Κίνα ως έδρα για ορισμένες από τις πιο δυναμικές πόλεις του κόσμου.
Ενδεικτικά, έξι ινδικές πόλεις φιγουράρουν αυτή τη στιγμή στον δείκτη «City Momentum Global Top 30».
Η Ινδία καταλαμβάνει, επίσης, την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά στον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας (World Innovation Index), ενώ καταλαμβάνει, την ίδια στιγμή, την 8η θέση σε ό,τι αφορά στον αριθμό των πτυχιούχων επιστήμης και μηχανικής.
Η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών είναι τεράστια και η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει τις εξαγωγές κατά 25% τα επόμενα πέντε χρόνια.
Επιπλέον, η ινδική κυβέρνηση επενδύει σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ελπίζοντας να έχει καταργήσει πλήρως τη χρήση άνθρακα μέχρι το 2050!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης