Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία ανοίγει την πόρτα της στους ειδικευμένους ξένους εργαζόμενους

tags :
Η Δανία ανοίγει την πόρτα της στους ειδικευμένους ξένους εργαζόμενους
Η Δανία δεν είναι εχθρική στη μετανάστευση, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας
Η Δανία έχει ουκ ολίγες φορές κερδίσει τον «τίτλο» της πιο χαρούμενης χώρας ή της καλύτερης χώρας για να ζει ένας πολίτης, κάτι που θα έπρεπε να την καταστήσει ως έναν από τους Νο1 προορισμούς, ειδικά για τους νεαρούς ανθρώπους.
Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε σήμερα (23 Νοεμβρίου 2017) ο Δανός υπουργός Οικονομικών κ. Kristian Jensen, το σκανδιναβικό κράτος αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πείσει τους εξειδικευμένους επαγγελματίες να μείνουν και να φέρουν, με αυτόν τον τρόπο, την απαραίτητη τεχνογνωσία τους, σε μια οικονομία που αντιμετωπίζει τώρα έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Μέρος του προβλήματος, αναγνωρίζει ο κ. Jensen, είναι η αντίληψη ότι η Δανία έχει γίνει λιγότερο ευπρόσδεκτη στους ξένους.
«Είναι σαφής ο στόχος της κυβέρνησης να προσελκύσει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό στη Δανία.
Αλλά οι προσπάθειες της χώρας να κοινοποιήσει τη μεταναστευτική της πολιτική στον έξω κόσμο δεν δουλεύουν πάντα», ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, στο γραφείο του στην Κοπεγχάγη.
Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά στον περίφημο νόμο περί των κοσμημάτων που ζητούνταν ως εγγύηση από τους πρόσφυγες και μετανάστες, τον χαρακτήρισε ως μία «παρεξήγηση».
Το Φιλελεύθερο Κόμμα, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία τα 12 από τα τελευταία 16 χρόνια, έχει καταστήσει τους κανόνες μετανάστευσης αυστηρότερους, σταδιακά.
Ωστόσο, χωρίς ξένους, η Δανία δεν θα μπορεί να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού.
Μάλιστα, το τοπικό εργατικό δυναμικό δεν ενθαρρύνεται από τις φορολογικές περικοπές, γεγονός που καθιστά δύσκολο να δοθεί η απαιτούμενη δημοσιονομική ώθηση, υπογράμμισε οι υπουργός.
Να επισημανθεί ότι η δανική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 1,7% την περίοδο 2017-2018, από 1,3% το 2016.
Το έλλειμμα της οικονομίας θα διαγραφεί το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Μαΐου.
Ο κ. Jensen υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί ανάπτυξη 2-3%, αν δεν εξισορροπηθεί αρχικά η αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης