Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η UBS επεκτείνει το εργατικό της δυναμικό στην τεχνητή νοημοσύνη

tags :
Η UBS επεκτείνει το εργατικό της δυναμικό στην τεχνητή νοημοσύνη
Η UBS λέει «ναι» στην τεχνητή νοημοσύνη 
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι ένας από τους πιο υποσχόμενους κλάδους είναι η τεχνητή νοημοσύνη (AI), με τις κολοσσιαίες τράπεζες ανά τον κόσμο να το έχουν διαπιστώσει και να έχουν «μπει για τα καλά στο παιχνίδι», μη διστάζοντας να επενδύσουν εκατομμύρια δολάρια.
Τελευταία στον «χορό» είναι η UBS, η οποία σήμερα (23 Νοεμβρίου 2017) γνωστοποίησε πως θα επεκτείνει το εργατικό της δυναμικό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Η AI είναι ικανή να εκτελεί εργασίες που κανονικά απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη.
Οι μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες, όπως η UBS, τη χρησιμοποιούν για να προσελκύσουν τεράστιες βάσεις δεδομένων σχετικά με τους πελάτες και τις αγορές, που θα μπορούσαν να τις βοηθήσουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές.
Η UBS παρουσίασε τον περασμένο χρόνο έναν robo-σύμβουλο που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να βοηθήσει τους πελάτες να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν χαρτοφυλάκια με ελάχιστη ή καθόλου ανθρώπινη αλληλεπίδραση.
Μία έτερη ελβετική τράπεζα, η Credit Suisse, εισήγαγε μια παρόμοια ψηφιακή πλατφόρμα συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, τον περασμένο Ιούλιο.
Περίπου εννέα από τις 10 εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εξελίσσουν τεχνολογίες AI, σύμφωνα την έρευνα της Deloitte (2017).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης