Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα καταρρεύσουν στη μάχη για φθηνότερες πτήσεις

Περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα καταρρεύσουν στη μάχη για φθηνότερες πτήσεις
Οι αεροπορικές εταιρίες προσεγγίζουν ένα σημείο στην αγορά, όμως μερικές θα χάσουν τη μάχη μην αντέχοντας τον ανταγωνισμό στις φθηνές πτήσεις
Περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα καταρρεύσουν στο μέλλον, καθώς οι κυρίαρχοι στο χώρο της βιομηχανίας, μάχονται σε μία ολοένα και πιο γεμάτη αγορά, αυτή των φθηνών πτήσεων σύμφωνα με αναλυτή.
Τους τελευταίους μήνες, η χαλαρή συγκράτηση του ελέγχου του κόστους, που συνδέεται με την υψηλή χωρητικότητα στην Ευρώπη, οδήγησε στην κατάρρευση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, Air Berlin και Monarch Airlines.
Ο John Sneller, επικεφαλής της εταιρείας IHS, δήλωσε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, ότι οι αεροπορικές εταιρίες προσεγγίζουν ένα σημείο στην αγορά, όμως μερικές θα χάσουν τη μάχη μην αντέχοντας τον ανταγωνισμό στις φθηνές πτήσεις.
"Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους πιέζουν τις τιμές, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες πιέζουν επίσης προς τα κάτω, οπότε κάπου στη μέση θα υπάρξει κάποια εδραίωση", ανέφερε.
Ο Sneller υπέδειξε τις αεροπορικές εταιρείες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο Thomas Cook και της αντίπαλο της TUI, ως δύο εταιρείες που θα αγωνιστούν σκληρά για να αποφύγουν μια επικίνδυνη πίεση στα περιθώρια κέρδους.
Ο αναλυτής δήλωσε ότι οι εταιρείες θα προσπαθήσουν να βρουν το σωστό μείγμα νέων στόλων, προστιθέμενες διαδρομές και ανταγωνιστικές τιμές για να διατηρήσουν κερδοφόρες τις πτήσεις.
Η τιμή της μετοχής της Thomas Cook έπεσε δραματικά την Τετάρτη, αφού τα κέρδη της επιχείρησής της υποχώρησαν κατά 40% έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. 
Η τιμή της μετοχής της εταιρείας μειώθηκε 13% μετά από αυτά τα αποτελέσματα, όμως ανέκαμψε κάπως το τελευταίο διάστημα.
Η ταξιδιωτική και τουριστική εταιρεία TUI Group, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της TUI Airlines, φαίνεται να βρίσκεται σε πιο σταθερή θέση, αφού επανέλαβε τις προβλέψεις της το Σεπτέμβριο, για τουλάχιστον 10% αύξηση των κερδών για το οικονομικό έτος 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης