Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εργατικές ενώσεις αντιτίθενται στις περικοπές θέσεων εργασίας της Siemens

tags :
Οι εργατικές ενώσεις αντιτίθενται στις περικοπές θέσεων εργασίας της Siemens
Η Siemens θα μειώσει 6.900 θέσεις εργασίας, ή σχεδόν το 2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της κυρίως στο τμήμα της ενέργειας και του φυσικού αερίου
H αναδιάρθρωση της επιχείρησης ανεμογεννητριών της Siemens που θα προκαλέσει μείωση των θέσεων εργασίας, μπορεί να προκαλέσει αναταραχές σε όλη τη γερμανική εταιρεία, όπως προειδοποίησε η συνδικαλιστική οργάνωση IG Metall την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο Βερολίνο, διαμαρτυρόμενοι για τις προγραμματιζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας.
Η Siemens δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει 6.900 θέσεις εργασίας, ή σχεδόν το 2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, κυρίως στο τμήμα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, που έχουν πληγεί από την ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
"Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει συνέπειες σε ολόκληρη την εταιρεία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της IG Metall και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Siemens, Juergen Kerner, τηλεφωνικά στο Βερολίνο, όπου περίπου 2.500 εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από μια συνάντηση της Siemens.
"Αν έρχεται μια νέα λογική στη Siemens, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Η Siemens θα ήταν καλό να προσέχει".
Η ετιαρεία παραδοσιακά είχε ένα συναινετικό τρόπο μείωσης θέσεων εργασίας, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να συμμετέχουν σε πρώιμο στάδιο, για τους τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να συνταξιοδοτηθούν νωρίς.
Το σχέδιο έχει προκαλέσει την κυβερνητική κριτική, καθώς θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον δεξιό λαϊκισμό σε οικονομικά αδύναμες περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου βρίσκονται τα δύο εργοστάσια που προορίζονται για κλείσιμο.
Ο Martin Schulz, ο αρχηγός των σοσιαλδημοκρατών (SPD), ο οποίος κλήθηκε να συμμετάσχει στις συνομιλίες αυτήν την εβδομάδα και είναι ιστορικά σύμμαχος της οργανωμένης εργασίας, δήλωσε στους εργαζόμενους της Siemens ότι είδε τις πράξεις ως «αντικοινωνικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης