Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυσαρέσκεια Σκουρλέτη για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία – Έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί

Δυσαρέσκεια Σκουρλέτη για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία – Έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί
Ο προϋπολογισμός του 2018 αποτυπώνει ένα νέο τοπίο υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Τη δυσαρέσκεια του για τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι έπρεπε η κυβέρνηση να ήταν πιο προσεκτική.
«Προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευση για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και την αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων ο υπ. Εσωτερικών χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι βουλευτής της ΔΗΣΥ, Αν. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή», ενώ τον κάλεσε να δώσει απαντήσεις για το πώς έφτασαν αυτά τα έγγραφα στα χέρια του.
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αποτυπώνει ένα νέο τοπίο, όπως είναι οι εκτιμήσεις για μια ανάπτυξη που δεν έχουμε τα τελευταία χρόνια, την αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας.
«Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πραγματικότητα της κοινωνίας.
Προφανώς δεν έχουμε μπει σε άλλη φάση, αλλά για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών θα πρέπει προηγουμένως να βελτιωθούν τα μακροοικονομικά μεγέθη» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό έργο.
«Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα του επώδυνου συμβιβασμού το 2015, αλλά η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε συνείδηση αυτής της αντίφασης, δηλαδή να εφαρμόζεις με εκβιαστικά διλήμματα μια πολιτική της οποίας δεν αναγνωρίζεις την πατρότητα.
Ταυτόχρονα προσπαθούμε να λειάνουμε τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής και να τις κάνουμε πιο ανώδυνες, σε αντίθεση με τη ΝΔ που τις πιστεύει, ορκίζεται σε αυτές και προφανώς θα τις εφάρμοζε με διαφορετικό τρόπο» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος την επόμενη χρονιά, αλλά και ότι είναι ανέφικτο η χώρα να το διατηρήσει την επόμενη πενταετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης