Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Στο επίκεντρο οι μετοχές που εμπλέκονται με την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE

tags :
ΧΑ: Στο επίκεντρο οι μετοχές που εμπλέκονται με την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE
Συγκεκριμένες ειδήσεις που αφορούν εισηγμένες αναμένεται επιπλέον να αυξήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον
Χωρίς σημαντικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση και να αυξήσουν τους συμμετέχοντες στην αγορά παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο.
Σήμερα πάντως υπάρχουν επιμέρους ειδήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν συγκεκριμένες μετοχές.
Η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE φέρνει ξανά τις ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και διώχνει τις Ελλάκτωρ, Φουρλή και Τράπεζα Αττικής.
Για τις συγκεκριμένες μετοχές αναμένεται μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών και να εστιαστεί σε αυτές το ενδιαφέρον.  
Επιπλέον η χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής της Lamda Dev στο Action 24, Οδυσσέα Αθανασίου, θα επηρεάσει την πορεία της μετοχής, αφού από τη μία ξαναέκανε σαφή τη θέση της εταιρείας για άμεση εκκίνηση των έργων και από την άλλη άφησε αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν το έργο.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή του Υγεία λόγω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης από τον Γιώργο Αποστολόπουλο της Ιατρικό Αθηνών.
Σημειώνεται πως πριν το άνοιγμα ανακοίνωσε αποτελέσματα εννεαμήνου η Frigoglass και εμφάνισε ζημιές 47,8 εκατ. ευρώ από ζημιές 38,8 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο.
 
Euroxx

Περιμένουμε πως το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις αλλαγές στους δείκτες FTSE με υψηλότερος όγκους στις μετοχές που εμπλέκονται.
 
Eurobank

Πιστεύουμε πως η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα, αλλά η συναλλακτική δραστηριότητα θα παραμείνει χαμηλή αλλά όχι όσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης