Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 16 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2017

Βρετανία: Σε χαμηλά 16 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2017
Ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το δημοψήφισμα του Brexit
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (24/11) στοιχεία του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών και της YouGov, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2016.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποπχώρησε στις 106,6 μονάδες, έναντι 109,3 μονάδων τον Οκτώβριο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και οι οκτώ υποδείκτες της έρευνας κατέγραψαν πτώση.
Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που είχε καταγραφεί σχετική πτώση το προηγούμενο έτος, οφειλόταν στην αβεβαιότητα των βρετανών πολιτών μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.
Παράλληλα, η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών κατά τις τελευταίες 30 ημέρες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η αισιοδοξία των ιδιοκτητών κατκοικιών για το ερχόμενο έτος, βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα του 2017.
Καθοριστικοί παράγοντες για τη σχετική πτώση αποτέλεσαν η αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας στις αρχές του μήνα, καθώς και η περιορισμένη κινητικότητα στην αγορά κατοικιών.
«Με τις οικονομικές προκλήσεις να επιμένουν και με το Γραφείο Προϋπολογισμού να υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, είναι εύλογο να ανησυχούν τα νοικοκυριά», τονίζει ο οικονομολόγος της CEBR, Christian Jaccarini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης