Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στο +30,06% η μετοχή του Υγεία λόγω δημόσιας πρότασης - Άνοδος και για ΙΑΣΩ

tags :
Στο +30,06% η μετοχή του Υγεία λόγω δημόσιας πρότασης - Άνοδος και για ΙΑΣΩ
Ο κλάδος της Υγείας με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στο εξάμηνο έδειξε πως βελτιώνεται η εικόνα
(upd) «Καρφωμένη» στο limit up και με μία μεγάλη εντολή αγοράς ξεκίνησε η συνεδρίαση για το Υγεία, μετά και την κατάθεση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης από της εταιρεία Γεώργιος Αποστολόπουλος Συμμετοχών που ελέγχεται από τον γνωστό επιχειρηματία και μεγαλομέτοχο της Ιατρικό Αθηνών.
Ο κλάδος έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα ενώ από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου φάνηκε πως κάτι αλλάζει προς το καλύτερο.
Η μετοχή βρίσκεται στα 0,45 ευρώ στην τιμή της δημόσιας πρότασης και η αποτίμηση πλέον ανέρχεται στα 137,5 εκατ. ευρώ λίγο υψηλότερα από την καθαρή θέση που είχε ο όμιλος στο εξάμηνο.
Ο όγκος ανέρχεται στα 2,4 εκατ. τεμάχια, λίγο κάτω από το 1% του συνόλου των μετοχών, ενώ υπάρχει εντολή αγοράς σχεδόν 12 εκατ. τεμαχίων.
Η προαιρετική δημόσια πρόταση επαναφέρει στο προσκήνιο τον κλάδο και δημιουργεί μία αποτίμηση, και γι΄ αυτό ενισχύεται και το ΙΑΣΩ 17% και βρίσκεται στα 0,9350 ευρώ με αποτίμηση 81,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα και η μετοχή της MIG ενισχύεται 7,78%.
Ο όμιλος ελέγχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου και θα πρέπει κάποια στιγμή να «δει» τις συμμετοχές του και να αποφασίσει για το μέλλον τους.
Σημειώνεται πως το Υγεία δημοσίευσε αποτελέσματα εννεαμήνου όπου ο τζίρος παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος και διαμορφώθηκε στα 168,4 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν 7,4% και ανήλθαν στα 23,2 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης