Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Καταλονία βασικός κίνδυνος των ισπανικών τραπεζών - Buy σε Santander

tags :
Goldman Sachs: Η Καταλονία βασικός κίνδυνος των ισπανικών τραπεζών - Buy σε Santander
Όλες οι μεγάλες τράπεζες της χώρας διαθέτουν σημαντική παρουσία στην Καταλονία
Το πρόβλημα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις ισπανικές τράπεζες, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία όμως δίνει σύσταση buy στην Santander, από neutral προηγουμένως.
Η περαιτέρω πολιτική ένταση που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία σχετικά με την απόσχιση ή μη της Καταλονίας από το ενιαίο κράτος, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ισπανικές τράπεζες, αναφέρει η Goldman Sachs.
Άλλωστε, όλες οι μεγάλες τράπεζες της χώρας διαθέτουν σημαντική παρουσία στην Καταλονία, με τις εξελίξεις στην περιοχή να έχει ήδη αυξήσει την αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών.





Το κόστος χρηματοδότησης (των τραπεζών) απομονώνεται από την προσωρινή περίοδο μεταβλητότητας (στα ισπανικά και καταλονικά ομόλογα), καθώς οι τράπεζες δραστηριοποιήθηκαν φέτος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές κεφαλαίων δανεισμού, εκδίδοντας πρόσθετα ομόλογα Tier 1, Tier 2 και senior non-preferred.
Εάν όμως η εμπιστοσύνη των επενδυτών αποδυναμωθεί για μια παρατεταμένη περίοδο, το κόστος χρηματοδότησης θα μπορούσε να αυξηθεί, καθώς οι τράπεζες εκδίδουν χρέος για να συμμορφωθούν με τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις (MREL)», αναφέρεται.
Συνολικά, η ρευστότητα των ισπανικών τραπεζών κινείται σε υγιή επίπεδα, παρέχοντας ένα «μαξιλάρι» έναντι του κινδύνου εκροών καταθέσεων.
Βέβαια, επισημαίνει η Goldman Sachs, δεν αναμένονται εκροές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης