Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Aπαράδεκτη η δημόσια πρόταση του Αποστολόπουλου στα 0,45 για το Υγεία

tags :
Aπαράδεκτη η δημόσια πρόταση του Αποστολόπουλου στα 0,45 για το Υγεία
Χθες μόλις ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του στο 9μηνο ενισχύθηκαν κατά 7,4% στα 23,3 εκατ. ευρώ.

Aπαράδεκτη η δημόσια πρόταση του Αποστολόπουλου στα 0,45 για το Υγεία

Η τιμή ανά μετοχή που δόθηκε από τον προτείνοντα αποτιμά τον όμιλο ΥΓΕΙΑ στα 137 εκατ. ευρώ. Όση είναι και η καθαρή θέση του και κατ' έπέκταση η λογιστική αξία της μετοχής. Δηλαδή δεν δίνεται, έστω για τα μάτια του κόσμου, κανένας "αέρας", καμμία υπεραξία για τα brand names του ομίλου, τις εν δυνάμει προοπτικές του κ.λπ κ.λπ.

Δικαιολογημένα επομένως ήρθε και η κατωτέρω ανακοίνωση... "Καμία μετοχή του ομίλου Υγεία δεν πρόκειται να πουλήσει η Marfin Investment Group, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, με αφορμή τη Δημόσια Πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.» για την απόκτηση ποσοστού έως 30% των μετοχών της «Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε.». Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η MIG που κατέχει σήμερα το 70,38% των μετοχών και ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο του ΥΓΕΙΑ δεν προτίθεται να προβεί στην πώληση ουδεμίας μετοχής.Η Διοίκηση της MIG έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές του ΥΓΕΙΑ και στη δυνατότητά του να αποτελεί σήμερα και στο μέλλον τον κυρίαρχο πυλώνα στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας στην Ελλάδα".

Απλά σας αναφέρουμε ότι πρόσφατα έγινε η εξαγορά του Ιασώ General έναντι τιμήματος 49 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CVC, το επενδυτικό κεφάλαιο θα αποκτήσει έναντι 49 εκατ. ευρώ το 100% του Ιασώ General, τον βραχίονα της γενικής νοσηλευτικής του ομίλου. Με βάση τις εκτιμήσεις για το 2017 το General θα εμφανίσει λειτουργικά αποτελέσματα 4,5 εκατ. ευρώ. Άρα ο πολλαπλασιαστής εξαγοράς (EV/EBITDA) διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο 11, μια άκρως ικανοποιητική αποτίμηση για τους μετόχους της μητρικής. Αν με τα δεδομένα της εξαγοράς γινόταν αύριο μια αντίστοιχη κίνηση εξαγοράς στο Ιασώ, τότε το τίμημα θα έφθανε έως και το 1,60 ευρώ ανά μετοχή (αποτίμηση 140 εκατ. ευρώ) δεδομένης της ισόποσης μείωσης του δανεισμού του ομίλου αλλά και της εκτιμώμενης προσαρμοσμένης λειτουργικής κερδοφορίας στα 26 εκατ. ευρώ για το 2017.

Αντιλαμβάνεσθε επομένως, που πρέπει να φτάσει μία δημόσια πρόταση προκειμένου περί ολόκληρου ομίλου σαν του ΥΓΕΙΑ ΑΕ για να γίνει αποδεκτή... Χθες μόλις ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του στο 9μηνο ενισχύθηκαν κατά 7,4% στα 23,3 εκατ. ευρώ.

ΥΓ1: Κλάδος Υγείας: Το μυστικό είναι... αλλού. Στην εν δυνάμει πραγματική κερδοφορία τους και όχι σε αυτή που εμφανίζεται στο πίνακα του ΧΑ.
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης