Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς σε αντιπολίτευση: Αποτελεί παρανομία ή όχι η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς;

Κοτζιάς σε αντιπολίτευση: Αποτελεί παρανομία ή όχι η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς;
Η παράδοση απόρρητων εγγράφων αποτελεί την πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους τόνισε ο κ.Κοτζιάς
Δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση με αφορμή το θέμα της παράδοσης απόρρητων εγγράφων στη Βουλή από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδο εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν.Κοτζιάς, ο οποίος θέτει το ερώτημα «αν αποτελεί παρανομία ή όχι η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους».
«Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό;
Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;» διερωτάται ο κ.Κοτζιάς, ο οποίος χαρακτηρίζει ως την «πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους» την παράδοση των απόρρητων εγγράφων από κάποιον που τα κατείχε νόμιμα, στην αντιπολίτευση.
«Είναι φανερό ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε» υπογραμμίζει ο κ.Κοτζιάς,  οποίος καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να φερθούν «σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα».
«Ο νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων» υπογραμμίζει ο κ.Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται, δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης