Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η δημόσια πρόταση του Αποστολόπουλου δίνει ώθηση στις μετοχές του κλάδου υγείας – Θα πετύχει;

tags :
Η δημόσια πρόταση του Αποστολόπουλου δίνει ώθηση στις μετοχές του κλάδου υγείας – Θα πετύχει;
Ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών
Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου υγείας και είναι οι μοναδικές σχεδόν που ξεχωρίζουν σε μία κατά τα λοιπά αδιάφορη και με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο συνεδρίαση.
Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που οι μετοχές του κλάδου βρίσκονται στο επίκεντρο.
Μία η εξαγορά του Metropolitan, μία η εξαγορά του Ιασώ General, μία οι εξελίξεις στη Euromedica αλλά και τα καλά αποτελέσματα εξαμήνου που δείχνουν πως γυρίζει σελίδα ο κλάδος κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών και δίνουν καλές αποδόσεις.
Σήμερα η δημόσια πρόταση από εταιρεία συμφερόντων Γιώργου Αποστολόπουλου προς τους μετόχους του ΙΑΣΩ για το 30% του μετοχικού κεφαλαίου έστειλε τη μετοχή στο +30% και στα 0,45 ευρώ.
Η δημόσια πρόταση προφανώς και αποτελεί μία αποτίμηση της εταιρείας από τον κ.Αποστολόπουλο και δίνει μία εικόνα για το που πιστεύουν κάποιοι που ξέρουν ότι είναι η δίκαιη τιμή για να αγοράσουν.
Εξ αντανακλάσεως η ΙΑΣΩ που έχει σημαντικά καλύτερα θεμελιώδη από το ΥΓΕΙΑ ενισχύεται κατά 20% και εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από την καθαρή θέση, ενώ το ΥΓΕΙΑ πλέον είναι οριακά υψηλότερα.
Η εταιρεία του κ.Αποστολόπουλου, το Ιατρικό Αθηνών ενισχύεται κατά 9% με χαμηλό όγκο συναλλαγών.
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Αποστολόπουλος είχε καταθέσει δημόσια πρόταση το 2013 για το Ιατρικό Αθηνών αλλά απέτυχε.
Παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν πως και στο ΥΓΕΙΑ δεν θα μπορέσει να πετύχει το σκοπό του και θεωρούν πως μπορεί να αποκτήσει ένα μικρότερο ποσοστό.
Όπως και να έχει όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο υγείας το τελευταίο διάστημα δείχνουν πως παρά τις ζημιές που είχε στα χρόνια της κρίσης, υπάρχει κρυμμένη αξία, όπως υπάρχει και σε πολλές μετοχές του ΧΑ.
Σύμφωνα μ τα τελευταία στοιχεία εξαμήνου:
Τo ΙΑΣΩ είχε στο εξάμηνο καθαρή θέση 105,2 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 230,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές περίπου 157 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 9,1 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις 69 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 61,4 εκατ. ευρώ από 59 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 6,5 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ.
Το Ιατρικό Αθηνών έχει καθαρή θέση 65,7 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 308,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές 144,2 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις 92,6 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 4,2 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 85,3 εκατ. ευρώ από 82,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 5,1 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ.
Το ΥΓΕΙΑ είχε καθαρή θέση 126 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 296,4 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις 70,4 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 5,5 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 119 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ (με ωφέλεια από φόρους 1 εκατ. ευρώ).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης