Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Σάλπιγγα έγερσης οι 700 μονάδες – Η δυναμική του τζίρου καθορίζει την περαιτέρω πορεία

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Σάλπιγγα έγερσης οι 700 μονάδες – Η δυναμική του τζίρου καθορίζει την περαιτέρω πορεία
Μαίνεται στο Τραπεζικό Δείκτη η μάχη μεταξύ αγοραστών - πωλητών με τους τελευταίους,  μετά την πρόσκρουση με την ισχυρή επαφή στήριξης να οπισθοχωρούν
Η επαφή με το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων δούλεψε ως σάλπιγγα έγερσης για τους αγοραστές σπρώχνοντας το Γενικό Δείκτη μέσα στη ζώνη μερικής αντίστασης των 715 με 738 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Η δυναμική του αγοραστικού τζίρου συναλλαγών θα καθορίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την περαιτέρω  κίνηση  του δείκτη, καθώς στη περίπτωση που προκληθεί επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση των 738 μονάδων θα θέσει ως βραχυχρόνιο στόχο αρχικά τις 750 μονάδες και μετά την πολύ «βαριά» περιοχή αντίστασης των 765 με 770 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Ως θετική θα χαρακτηριζόταν και η διάσπαση της καθοδικής τοξοειδής γραμμής τάσης στις 746 μονάδες περίπου.
Η αρπαγή από τους «πωλητές»  της περιοχής πέριξ των 1900 με 1880 μονάδων του  δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25 θα ανάψει το πράσινο φως για μια ανάβαση προς το όριο βραχυχρόνιας αντίστασης των 1930 με 1955 μονάδων. Αντιθέτως άρνηση ανοδικού πατήματος άνω των 1900 μονάδων θα δώσει  καθοδική λαβή στους πωλητές για μια κίνηση προς το πολύ ενδιαφέρον διαγραμματικό επίπεδο των 1823 μονάδων.
Μαίνεται στο Τραπεζικό Δείκτη η μάχη μεταξύ αγοραστών - πωλητών με τους τελευταίους,  μετά την πρόσκρουση με την ισχυρή επαφή στήριξης των 604 μονάδων, να έχουν παραδώσει έδαφος οπισθοχωρώντας προς τις 675 μονάδες. Ανοδική διάσπαση των 675 μονάδων θα ανοίξει το πεδίο αντιπαράθεσης των 725 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης