Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τράπεζες ρύθμιζαν δάνεια 131 εκατ. του Ιατρικού και ο Αποστολόπουλος «διαθέτει» 41 εκ. για να αποκτήσει το Υγεία;

tags :
Οι τράπεζες ρύθμιζαν δάνεια 131 εκατ. του Ιατρικού και ο Αποστολόπουλος «διαθέτει» 41 εκ. για να αποκτήσει το Υγεία;
Τα ελλιπή στοιχεία δημοσιότητας της Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και τα ερωτήματα
Πριν από λίγες εβδομάδες το Ιατρικό Αθηνών ολοκλήρωσε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών του που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες και ήταν ύψους 131 εκ ευρώ.
Στη συμφωνία αναδιάρθρωσης προβλέπεται η παράταση αποπληρωμής του δανείου που είχε δοθεί το 2012 έως το 2022 (τελική ημερομηνία αποπληρωμής κεφαλαίου) και μείωση του περιθωρίου επιτοκίου στο 4% ετησίως καθώς και παροχή πρόσθετων εξασφαλίσεων μέσω συστάσεων ενεχύρων επί κινητών περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας και των Θυγατρικών της και νέων προσημειώσεων επί ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, της Εταιρείας και των Θυγατρικών της.

Σε αυτή τη διαδικασία η βασικός μέτοχος "Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε." δεν είχε καμία συμμετοχή στην ενίσχυση της εταιρίας.
Όμως φαίνεται ότι υπήρχε δυνατότητα εκ των πραγμάτων όταν υπέβαλε δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 30% του Υγεία έναντι 41 εκ ευρώ καταβλητέα τοις μετρητοίς.
Αποτελεί παράδοξο, πως ένας όμιλος από τη μία ρυθμίζει δάνεια και από την άλλη έχει διαθέσιμα 41 εκατ. για να υποβάλλει δημόσια προσφορά.
Βεβαίως ανατρέχοντας στο ΓΕΜΗ μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι η "Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε." δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό χρήσης για το 2016.
Ο τελευταίος δημοσιευμένος στο ΓΕΜΗ ισολογισμός είναι της χρήσης του 2015 με ημερομηνία καταχώρησης στο ΓΕΜΗ τη 18η Σεπτεμβρίου του 2017. Επίσης στο ΓΕΜΗ υπάρχει καταχωρημένη ιστοσελίδα της εταιρίας με ηλεκτρονική διεύθυνση www.gapholdings.gr η οποία δεν λειτουργεί (τουλάχιστον τρέχουσα χρονική στιγμή).
Επίσης στο ΓΕΜΗ δεν προκύπτει ότι η εταιρία έχει πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για να πραγματοποιήσει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σύμφωνα δε με τον ισολογισμό του 2015 στο τέλος της συγκεκριμένης χρονιάς η εταιρία είχε μόνο συμμετοχές και συγκεκριμένα το 39,15% του Ιατρικού Αθηνών και το 0,08% της Δάφνη Επικοινωνίες.
Η καθαρή της θέση ήταν 27 εκ ευρώ και τα ταμιακά της διαθέσιμα 36 χιλιάδες ευρώ. Από τα στοιχεία αυτά και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει νεώτερη ενημέρωση για τυχόν κεφαλαιακή ενίσχυση της Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε." ή σύναψη δανεισμού γεννάται το ερώτημα με ποιον τρόπο θα καλυφθεί η υποχρέωση καταβολής 41 εκ ευρώ εφ όσον η δημόσια πρόταση γίνει αποδεκτή.
Πάντως στο πληροφοριακό σημείωμα που έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατυπώνεται εγγράφως η δέσμευση καταβολής του τιμήματος.
Σημειώνεται επίσης η Γ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με δεν προτίθεται κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Πρότασης να αποκτούν Μετοχές χρηματιστηριακά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης