Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αποχωρεί ο Θ. Κιτσάκος από τη ΔΕΠΑ - Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Δ.Τζώρτζης και πρόεδρος ο Β. Δότσης

tags :
Αποχωρεί ο Θ. Κιτσάκος από τη ΔΕΠΑ - Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Δ.Τζώρτζης και πρόεδρος ο Β. Δότσης
Αιτία για την αλλαγή διοίκησης στη ΔΕΠΑ αποτέλεσε η υλοποίηση μνημονιακής υποχρέωσης
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας για περιορισμό της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΠΑ, στη λιανική αγορά φυσικού αερίου αποτελούν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κύρια αιτία της απόφασης για εκ βάθρων αλλαγή της διοίκησης της ΔΕΠΑ.
Η όλη διαδικασία προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο τη Δευτέρα έχει καλέσει σε συνέντευξη τους κυρίους Δότση και Τζώρτζη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η επιλογή τους, ενώ η τοποθέτησή τους στις θέσεις του Προέδρου και τους Διευθύνοντος Συμβούλου αντίστοιχα αναμένεται να οριστικοποιηθεί από την Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δυστοκία και τα προσκόμματα που δημιουργούσε η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΠΑ, στους σχεδιασμούς για την πλήρη απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, ήταν η κύρια αιτία των προωθούμενων αλλαγών, αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν και η μόνη.

Νωρίτερα το worldenergynews.gr έγραφε:

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποχωρεί από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, ο Θ. Κιτσάκος.
Αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο κ. Δ. Τζώρτζης, πρώην γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών στο υπουργείο Μεταφορών.
Ο κ. Τζώρτζης διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών καθώς και στη δημόσια διοίκηση, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός H/Y και έχει υπάρξει στέλεχος της Intracom και της Intralot.
Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Βελισσάριος Δότσης, ο οποίος προέρχεται από το Enterprise Greece.
Σημειώνεται ακόμη ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση για την αντικατάσταση της γενικής διεύθυνσης.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης