Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H S&P διατήρησε στο «ΒΒΒ-» την αξιολόγηση της Ινδίας – Σταθερό το outlook

tags :
H S&P διατήρησε στο «ΒΒΒ-» την αξιολόγηση της Ινδίας – Σταθερό το outlook
Αμετάβλητη διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ινδίας η S&P 
Σε επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ινδίας, σε «ΒΒΒ-», προχώρησε η Standard & Poor’s, επτά ημέρες αφότου ο -επίσης αμερικανικός- οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε -από «Baa3» σε «Baa2»- την ασιατική χώρα, για πρώτη φορά από το 2004!
Οι προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) ορίστηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, ως σταθερές, ενώ η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα διατηρήθηκε σε «A-3».
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρά τα δύο τρίμηνα ασθενέστερης -από την αναμενόμενη- ανάπτυξη, η οικονομία της Ινδίας προβλέπεται να μεγεθυνθεί δυναμικά την περίοδο 2018-2020, ενώ τα συναλλαγματικά αποθέματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Τούτου λεχθέντος, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ είναι μεταξύ των ταχύτερων παγκοσμίως, με τον οίκο να προβλέπει μέση ανάπτυξη 7,6% την περίοδο 2017-2020 (6,5% κατά κεφαλήν).
Ωστόσο, τα σημαντικά δημοσιονομικά ελλείμματα, το υψηλό καθαρό δημόσιο χρέος και το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, μειώνουν το πιστωτικό προφίλ του κράτους.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι τα επόμενα δύο χρόνια η ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή, η Ινδία θα διατηρήσει τη σταθερή θέση των εξωτερικών λογαριασμών της και τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου.
Η S&P σημειώνει ότι η αύξηση του ΑΕΠ το τρέχον έτος έχει πληγεί από την ξαφνική κατάργηση των χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας της ινδικής ρουπίας, που αποτελούσαν περίπου το 85% της συνολικής κυκλοφορίας χρήματος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης