Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πίεση στις κινεζικές τράπεζες από το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο

tags :
Fitch: Πίεση στις κινεζικές τράπεζες από το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο
Οι τράπεζες της Κίνας θα συνεχίζουν να πιέζονται από την αυστηροποίηση των κανονισμών 
Οι κινεζικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν πιέσεις στην κερδοφορία κατά το επόμενο έτος, ιδιαίτερα οι μικρότερες, καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις -«σκιώδεις» και μη- διατραπεζικές δραστηριότητες απαιτούν τη δημιουργία περισσότερων τραπεζικών κεφαλαίων , κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση των σταθερών προοπτικών (outlook) για τον κλάδο, σχολιάζει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Μεταξύ άλλων, οι τράπεζες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου καλούνται να βελτιώσουν τη διαφάνεια και να συμβάλουν στη συγκράτηση των χρηματοοικονομικών κινδύνων.
Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι ενδέχεται να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τις προοπτικές, σε περίπτωση που οι προσπάθειες για απομόχλευση, είναι επιτυχημένες.
Η Fitch εκτιμά πως οι όροι χρηματοδότησης θα παραμείνουν περιορισμένοι το επόμενο έτος, συρρικνώνοντας τα έσοδα των τραπεζών από την παροχή δανείων.
Οι κρατικές τράπεζες είναι θα διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην παροχή ρευστότητας σε μικρότερες τράπεζες.
Η πιστωτική επέκταση αναμένεται να επιβραδυνθεί από το 2018, δεδομένης της αυστηρότερης ρυθμιστικής στάσης.
Ο αντίκτυπος της υιοθέτησης των νέων λογιστικών προτύπων (IFRS 9), που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2018 για τις μεγάλες τράπεζες της Κίνας που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ, θα μπορούσε να αυξήσει τις πιέσεις, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης