Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η S&P αναβαθμίζει σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook 5 σουηδικών τραπεζών

tags :
Η S&P αναβαθμίζει σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook 5 σουηδικών τραπεζών
Επί τα βελτίω αναθεώρηση των προοπτικών για 5 σουηδικές τράπεζες από την S&P
Σε σταθερές -από αρνητικές- αναβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για πέντε σουηδικές τράπεζες ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας αμετάβλητες τις αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.
Ειδικότερα, η έκθεση αφορά στις Swedbank (AA-), SBAB (Α), Landshypotek Bank (Α-),
Swedbank Sjuhärad (Α-) και Sparbanken Skåne (Α-).
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν οι αξιολογήσεις των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της σκανδιναβικής χώρας, των SEB (Α+), Svenska Handelsbanken (ΑΑ-) και Νordea (ΑΑ-).
Ο οίκος εκτιμά ότι η αγορά ακινήτων της Σουηδίας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο λόγω της αυξημένης προσφοράς και της επίδρασης του νέου ρυθμιστικού πλαισίου, κάτι που θα μειώσει τις τιμές κατά 7%-10% τους επόμενους μήνες, μετά τις επιδόσεις ρεκόρ του περασμένου Αυγούστου.
Οι τιμές μειώνονται γρηγορότερα από τον εθνικό μέσο όρο στη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ, όπου το χρέος των νοικοκυριών είναι γενικά υψηλότερο, αλλά οι δημογραφικές αλλαγές υποστηρίζουν τη ζήτηση.
Το 2018 θα υπάρξει σταθεροποίηση.
Ο κίνδυνος μετριάζεται λόγω της ισχυρής σουηδικής οικονομίας, της σταθερής ανάκαμψης των επιχειρήσεων, της υψηλής αποταμίευσης των νοικοκυριών και του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων.
Ωστόσο, ο δανεισμός των νοικοκυριών θα συνεχίσει να ξεπερνά την αύξηση του ΑΕΠ, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης