Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολύ κοντά σε συμφωνία για τους όρους της Βασιλείας ΙΙΙ οι διεθνείς εποπτικές αρχές

Πολύ κοντά σε συμφωνία για τους όρους της Βασιλείας ΙΙΙ οι διεθνείς εποπτικές αρχές
Οι νέοι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 7 Δεκεμβρίου 2017
Ένα βήμα πριν από τη συμφωνία για τη θέσπιση κανόνων που αφορούν την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών βρίσκονται οι εποπτικές αρχές παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Όπως αναφέρει η Γαλλία είναι η χώρα που εκφράζει τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις και ως εκ τούτου υπάρχει καθυστέρηση στη διαδικασία της  Βασιλείας ΙΙΙ.
Το Group of Governors and Heads of Supervision (GHOS), στο οποίο προεδρεύει ο Mario Draghi, θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στις 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).
Αρχικά το GHOS είχε προγραμματίσει τη συνεδρίασή του για τις αρχές του 2017, αλλά αυτή αναβλήθηκε καθώς όλα έδειχναν ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία.
Οι όροι έχουν συνταχθεί από την Basel Committee of Banking Supervision, ο γενικός γραμματέας της οποίας, William Coen, τόνισε τον Οκτώβριο 2017 ότι τα μέλη της «βρίσκονται μερικά μέτρα πριν από το τέλος του Μαραθωνίου.
Βλέπουμε τον τερματισμό.
Είναι πολύ ξεκάθαρο ποιοι θα είναι οι νέοι κανόνες».
Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν, ήδη, ενημερωθεί ότι πρέπει θα υπάρξει ενίσχυση των απαιτήσεων για την κεφαλαιακή τους επάρκεια, αλλά θα πρέπει, πρώτα, να συμφωνηθούν συγκεκριμένοι κανόνες.
Την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Bundesbank και της BaFin τόνισαν ότι τάχθηκαν, έστω και με δισταγμό, υπέρ ενός τελικού συμβιβασμού, με αποτέλεσμα η Γαλλία να είναι η μόνη χώρα που φέρει αντιρρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης