Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Fitch επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις των ING, Rabobank, ABN, De Volksbank, Rabobank

tags :
Η Fitch επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις των ING, Rabobank, ABN, De Volksbank, Rabobank
Η Fitch διατήρησε τις τρέχουσες αξιολογήσεις για τις μεγαλύτερες ολλανδικές τράπεζες
Σε επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των μεγαλύτερων ολλανδικών τραπεζών προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ειδικότερα, ο οίκος επιβεβαίωσε τις ING Bank (A+), ABN AMRO (A+), De Volksbank (A-) και Rabobank (AA-).
Να υπενθυμιστεί ότι, σε ό,τι αφορά στις δύο μεγαλύτερες από τις παραπάνω τράπεζες, τα καθαρά κέρδη της ABN AMRO, το 56% της οποίας το κατέχει η ολλανδική κυβέρνηση, διαμορφώθηκαν στα 661 εκατ. ευρώ, έναντι 556 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα στα 1,57 εκατ. ευρώ, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 1,6 δισ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος αποτελεί μέτρο χρηματοοικονομικής σταθερότητας, αυτός παρέμεινε αμετάβλητος στο 17,6%.
Υπενθυμίζουμε ότι η ολλανδική κυβέρνηση μείωσε το μερίδιό της στην τράπεζα από το 63% στις 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Η ING, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,38 δισ. ευρώ, από 1,35 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
Ο δείκτης CET1 παραμένει σταθερός σε σχέση με τα τέλη Ιουνίου 2017, στο 14,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης