Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Κίνα είναι σε θέση να επαναφέρει τη Β. Κορέα σε συνομιλίες για τα πυρηνικά

Le Drian (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Η Κίνα είναι σε θέση να επαναφέρει τη Β. Κορέα σε συνομιλίες για τα πυρηνικά
Η Κίνα έχει τη δύναμη να επαναφέρει σε συνομιλίες τη Βόρεα Κορέα, υποστηρίζει ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών
Η Κίνα έχει τη δύναμη να πείσει τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στις συνομιλίες για τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της, όπως δήλωσε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian, μετά από συνάντηση με τον κινέζο ομόλογό του Wang Yi.
Η ταχεία πρόοδος της Βόρειας Κορέας στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων, πυροδότησε την έναρξη των περιφερειακών εντάσεων, καθώς οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη φαίνεται να μην λειτουργούν αποτρεπτικά, στην ασιατική χώρα.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Κίνα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη, για τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορεάς.
Ωστόσο, το Πεκίνο δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πιέσει τη Βόρεια Κορέα, η οποία διεξάγει περίπου με το 90% του εμπορίου της με την Κίνα, λέγοντας ότι εφαρμόζει πλήρως τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.
"Θέλουμε να πιέσουμε τις διαπραγματεύσεις και είναι αλήθεια ότι η Κίνα είναι σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο", δήλωσε ο Le Drian σε μια κοινή συνέντευξη με τον Wang, μετά την άφιξή του στο Πεκίνο για τετραήμερη επίσκεψη.
Μια στρατιωτική λύση είναι μία "ακραία" επιλογή, είπε.
Η Κίνα υποστηρίζει ένα σχέδιο "διπλής οπισθοχώρησης" για την αντιμετώπιση του ζητήματος, κατά το οποίο η Πιονγιάνγκ θα σταματούσε τα πυρηνικά και τα πυραυλικά της προγράμματα και η Ουάσινγκτον θα σταματούσε τις στρατιωτικές ασκήσεις με τους συμμάχους της στην περιοχή, αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump το απέκλεισε.
Ο Wang είπε ότι η πρόταση είναι "ρεαλιστική και εφικτή".
"Η Γαλλία θεώρησε ότι ήταν μια πραγματική πρόταση, αλλά ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υλοποίησή της.
Αλλά αν δεν έχουμε τις συνθήκες τότε πρέπει να τις δημιουργήσουμε ", δήλωσε ο Wang.
Ο Le Drian απάντησε ότι δεν το θεωρούσε σωστή προσέγγιση.
"Δεν πιστεύω πολύ στη στρατηγική διπλής υποχώρησης, διότι πρώτα απ 'όλα η Βόρεια Κορέα, δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί, την ίδια την αρχή αυτού του πυρηνικού προγράμματος", δήλωσε ο Le Drian.
Ο Le Drian δήλωσε ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις του Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, δημιούργησαν φόβους για ενδεχόμενη σύρραξη, ιδιαίτερα επειδή η Πιονγκγιάνγκ διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα επέβαλε κυρώσεις σε 13 κινεζικές και βορειοκορεατικές οργανώσεις της Ουάσινγκτον, που κατηγορούνται ότι δεν βοηθούν στην εφαρμογή των πυρηνικών περιορισμών κατά της Πιονγιάνγκ και στη στήριξη της χώρας μέσω εμπορίου βασικών προϊόντων, όπως ο άνθρακας.
Οι αεροπορικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν μια τακτική κοινή άσκηση το Δεκέμβριο, η οποία θα περιλαμβάνει εκατοντάδες αεροσκάφη και περίπου 12.000 αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης