Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Old Mutual Gold and Silver Fund «πιστεύει» στο bitcoin και επενδύει μαζικά

tags :
Το Old Mutual Gold and Silver Fund «πιστεύει» στο bitcoin και επενδύει μαζικά
Το bitcoin συμπληρώνει ιδανικά το χρυσό σύμφωνα με το fund Old Mutual Gold and Silver Fund
Ένα fund πολύτιμων μετάλλων, επενδύει σε bitcoin με σκοπό τα κέρδη από το ψηφιακό νόμισμα να τα επενδύσει ξανά σε πολύτιμα μέταλλα.
Ο Ned Naylor-Leyland, διευθυντής του Old Mutual Gold and Silver Fund, δήλωσε ότι άρχισε να αγοράζει bitcoin τον Απρίλιο 2017 και ότι το εικονικό νόμισμα είναι καλύτερο σαν τοποθέτηση, από αρκετά πολύτιμα μέταλλα.
Είπε ότι τόσο το bitcoin όσο και ο χρυσός συμπληρώνονταν μεταξύ τους ως περιουσιακά στοιχεία, καθώς το κρτυπτονόμισμα σχεδιάστηκε για να είναι "ψηφιακός χρυσός".
"Το σύστημα πληρωμών, χωρίς τριβές και η άμεση καταβολή, επιλύει τα προβλήματα του χρυσού όσον αφορά στην ευκολία συναλλαγών", ανέφερε ο Naylor-Leyland.
"Πιστεύω ότι αυτή η αναγνώριση μιας διαφοροποιημένης μορφής πληρωμής, θα φέρει την κυριότητα των ψηφιακών νομισμάτων στον σύγχρονο κόσμο, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή του χρυσού ως παγκόσμιου νομίσματος".
Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 700% από την αρχή του 2017 και ξεπέρασε τα 8.000 δολάρια.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mike Novogratz δήλωσε ότι το ψηφιακό νόμισμα θα φτάσει τα 10.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2017.
Ωστόσο, αρκετοί τραπεζίτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχεία ανάπτυξη και την αστάθεια των κρυ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam περιέγραψε το bitcoin ως "τον τον ορισμό της φούσκας", ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Jamie Dimon το χαρακτήρισε ως "απάτη" που τελικά θα "σκάσει".
Ορισμένες ρυθμιστικές αρχές έχουν επίσης κρατήσει σκληρή στάση σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα.
Η κυβέρνηση της Κίνας, για παράδειγμα, δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να κλείσει τις εγχώριες συναλλαγές bitcoin τον Σεπτέμβριο, μετά την απαγόρευση πώλησης νέων ψηφιακών νομισμάτων, πρακτική γνωστή ως αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης