Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μεταξύ των χωρών σχετικά υψηλού κινδύνου η Ελλάδα, με βάση τα οικονομικά στοιχεία

tags :
Μεταξύ των χωρών σχετικά υψηλού κινδύνου η Ελλάδα, με βάση τα οικονομικά στοιχεία
Το Bloomberg αξιολογεί το βαθμό του κινδύνου για κάθε χώρα με βάση τα αποθεματικά, το νόμισμα, την ανεργία και τον πληθωρισμό 
Το ελάχιστο επίπεδο των αποθεματικών διαθεσίμων και το υψηλό ποσοστό της ανεργίας θέτουν την Ελλάδα στη ζώνη των χωρών που αντιμετωπίζουν σχετικά υψηλό (ροζ χρώμα) μελλοντικά, σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησε το αμερικανικό κανάλι Bloomberg.
Το Bloomberg αξιολογεί το βαθμό του κινδύνου για κάθε χώρα με βάση τα αποθεματικά, τη μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την ανεργία και τον πληθωρισμό.
Η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο κίνδυνο από πλευράς νομίσματος και πληθωρισμού, λόγω της συμμετοχής της στην Ευρωζώνη.
Όπως διακρίνεται στον παρακάτω χάρτη, στην ζώνη υψηλού κινδύνου (κόκκινο χρώμα) βρίσκονται το Μεξικό, πολλές εκ των χωρών της Λατινικής Αμερικής, η Νότια Αφρική, η Σουηδία (λόγω της μεταβλητότητας της τοπικής κορώνας), η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Νέα Ζηλανδία.



Οι χώρες με γκρι χρώμα δεν περιλαμβάνονται στην ανάλυση, η οποία, να τονιστεί, δεν αναφέρεται στο πολιτικό ή γεωπολιτικό ρίσκο.
Αναλυτικότερα, η λίστα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης