Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Οι συνομιλίες για το Brexit σημειώνουν πρόοδο, αλλά υπάρχουν άλυτα θέματα

May: Οι συνομιλίες για το Brexit σημειώνουν πρόοδο, αλλά υπάρχουν άλυτα θέματα
Οι συνομιλίες για το Brexit σημειώνουν πρόοδο, αλλά υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, δήλωσε η Theresa May
Οι συνομιλίες για το Brexit σημειώνουν πρόοδο, αλλά υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τη διευθέτηση του «διαζυγίου» και τα σύνορα με την Ιρλανδία, που είναι μέλος της ΕΕ, δήλωσε σήμερα (24/11/2017) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, στις Βρυξέλλες.
Η May περίγραψε τη συζήτησή της με τον Tusk ως θετική και άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε μια συμφωνία, ώστε να μεταθέσουν τις συνομιλίες του Brexit σε μια συζήτηση για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.
«Υπάρχουν ακόμα ζητήματα στα διάφορα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που πρέπει να επιλυθούν», δήλωσε η May στους δημοσιογράφους.
Όσον αφορά σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία - το ποσό που η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει όταν αποχωρήσει από την ΕΕ - η πρωθυπουργός δήλωσε πως οι δύο πλευρές σημειώνουν πρόοδο, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν τις συνομιλίες.
«Είπα ότι θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας και γι’ αυτό έχουμε μιλήσει», τόνισε η May.
Αναφερθείσα στα σύνορα της Βρετανίας με την Ιρλανδία, η May δήλωσε πως η κυβέρνησή της μιλά με Ιρλανδούς αξιωματούχους για λύσεις.
«Έχουμε την ίδια επιθυμία, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η μετακίνηση ανθρώπων και το εμπόριο πέρα από αυτά τα σύνορα μπορεί να συνεχιστεί όπως τώρα», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης