Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η μετάβαση της Ευρώπης σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα γίνεται η νέα πραγματικότητα

Η μετάβαση της Ευρώπης σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα γίνεται η νέα πραγματικότητα
Η τρίτη έκθεση της Ενεργειακής Ένωσης, επιβεβαιώνει ότι η μετάβαση στην ενέργεια δεν είναι δυνατή, χωρίς την προσαρμογή της υποδομής στις ανάγκες του μελλοντικού ενεργειακού συστήματος
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα 24 Νοεμβρίου 2017, την τρίτη έκθεση για την κατάσταση της ενεργειακής ένωσης, η οποία δείχνει ότι η μετάβαση της Ευρώπης σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, γίνεται η νέα πραγματικότητα στην ΕΕ.
Βασική διαπίστωση της έκθεσης ,είναι ότι χάρη στην πρόοδο που σημειώθηκε το 2017, η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου Ενεργειακής Ένωσης και την παροχή θέσεων εργασίας, ανάπτυξης και επενδύσεων.
Ενεργοποιούνται δράσεις που υποστηρίζουν μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, έχει πλέον έρθει η στιγμή να κινητοποιηθεί η κοινωνία - πολίτες, πόλεις, αγροτικές περιοχές, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί, κοινωνικοί εταίροι - να αναλάβουν την ευθύνη της Ενεργειακής Ένωσης, να την προωθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάπτυξη λύσεων για το μέλλον.
Η τρίτη έκθεση της Ενεργειακής Ένωσης, επιβεβαιώνει επίσης ότι η μετάβαση στην ενέργεια δεν είναι δυνατή, χωρίς την προσαρμογή της υποδομής στις ανάγκες του μελλοντικού ενεργειακού συστήματος.
Οι υποδομές ενέργειας, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών αλληλοσυνδέονται όλο και περισσότερο.
Τα τοπικά δίκτυα θα αποκτήσουν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην καθημερινή ζωή των ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι θα στραφούν όλο και περισσότερο στην ηλεκτρική μεταφορά, στην αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας και στην ανταπόκριση στη ζήτηση.
Σημαντικά επιτεύγματα έχουν σημειωθεί, αλλά παραμένουν εμπόδια ιδίως στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα έκθεση σχετικά με το στόχο του 2030 για τη διασύνδεση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 15%.
Ενέκρινε επίσης τον τρίτο κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος «Έργα κοινού ενδιαφέροντος», τα οποία είναι βασικά έργα υποδομής που αποσκοπούν στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, προκειμένου να βοηθήσει την ΕΕ να επιτύχει τους ενεργειακούς και κλιματικούς στόχους: προσιτή, ασφαλή και βιώσιμη ενέργεια για όλους τους πολίτες, καθώς και τη μακροπρόθεσμη μείωση των ανθρακούχων εκπομπών, σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού.
Ο κατάλογος του 2017 περιλαμβάνει 173 έργα, εκ των οποίων 110 έργα ηλεκτρικής ενέργειας και έξυπνων δικτύων, 53 έργα φυσικού αερίου και 6 έργα πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης