Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. δολάρια οι online αγορές για τη «Black Friday»

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. δολάρια οι online αγορές για τη «Black Friday»
Οι Αμερικάνοι προτίμησαν να αγοράσουν προϊόντα μέσω διαδικτύου τη «Black Friday»
Άνω των 3,5 δισεκ. δολαρίων υπολογίζεται ότι ξόδεψαν σε διαδικτυακές αγορές οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επωφεληθούν από τις προσφορές που προσέφεραν οι επιχειρήσεις λόγω της «Μαύρης Παρασκευής» («Black Friday»), σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Adobe Analytics, η οποία παρακολουθεί το 80% των διαδικτυακών συναλλαγών στις 100 μεγαλύτερες εταιρίες λιανικού εμπορίου στις Η.Π.Α..
Να επισημανθεί ότι το αντίστοιχο ποσό για τη χθεσινή Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) ανήλθε σε 2,9 δισεκ. δολάρια, αυξημένο κατά 18% σε σχέση με πέρυσι, με επιπλέον παραγγελίες 640 εκατ. δολαρίων σήμερα το πρωί.
Οι αγοραστές αναμένεται να ξοδέψουν online 107,4 δισεκ. δολάρια για το σύνολο αυτής της εορταστικής περιόδου, ποσό αυξημένο κατά 14% σε σχέση με πέρυσι.
Η περίοδος μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τις επιδόσεις μιας εταιρίας λιανικών πωλήσεων, καθώς αντιστοιχεί περίπου στο 40% των συνολικών εσόδων της χρονιάς.
Την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών, οι έμποροι παραδοσιακά προσφέρουν πολύ γενναίες εκπτώσεις προκαλώντας πραγματική φρενίτιδα στους καταναλωτές.
Ωστόσο, τέτοιου είδους αντιδράσεις ήταν περιορισμένες σήμερα το πρωί.
Η προσέλκυση καταναλωτών με προσφορές είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους εμπόρους δεδομένης της συνεχούς στροφής των καταναλωτών σε διαδικτυακές αγορές, εκεί όπου κυριαρχεί η Amazon.com, μια τάση που οδήγησε αλυσίδες όπως η Toys R Us, η True Religion και η The Limited να καταθέσουν αίτηση χρεοκοπίας νωρίτερα φέτος.
Οι Wal-Mart Stores, Target, Macy's, J.C. Penney και άλλες μεγάλες εταιρίες του λιανεμπορίου άνοιξαν τα καταστήματά τους το βράδυ της Πέμπτης και οι περισσότερες προσφέρουν παρατεταμένης διάρκειας χριστουγεννιάτικες προσφορές ξεκινώντας από τις αρχές Οκτωβρίου αντί να τις περιορίζουν σε μία μόνο ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης